Karagöz Kurabiye



Merhaba arkadaşlar gelin bugün yine kahve keyiflerimizi şenlendirelim. Nasıl? Dediğinizi duyar gibiyim. Tabiki harika bir kurabiyeyle. Bu kurabiye tamamen benim icadım diyebilirim. Hem hindistan cevizi hem de çikolata seven biri olarak bu ikisini ağızda dağılan harika bir kurabiyede buluşturdum. Hem görünüş olarak hem de lezzet olarak çok güzel bir kurabiye çıktı ortaya. Adını da görüntüsüne dayanarak karagöz kurabiye koydum. Kurabiye sevenler veya farklılık arayanlar için tavsiye ettiğim bir tarif oldu karagöz kurabiye. Bizden ve yiyen herkesten onay aldı o yüzden size de hiç şüphe etmeden tavsiye ediyorum. Şimdi buyrun karagöz kurabiye tarifimin detaylarına.

Karagöz Kurabiye İçin Gerekli Malzemeler

  • 125 gr. tereyağı veya margarin ( oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • Aldığı kadar un (ortalama 3-4 su bardağı)
Üzeri için:
  • 80 gr. bitter çikolata
  • 1 kase hindistan cevizi

Karagöz Kurabiye Nasıl Yapılır

  • Yoğurma kabına margarin, sıvıyağ, yoğurt, pudra şekeri ve nişastayı alıp karıştırıyoruz.
  • Kabartma tozu, vanilin ve 3 su bardağı unu eleyerek ilave ediyoruz.
  • Hamuru ele yapışmayan kıvam alana kadar un ekleyerek yoğuruyoruz.
  • Hamurdan cevizden biraz daha küçük parçalar koparıp yuvarlıyoruz.
  • Yuvarlanan her bir kurabiyeyi hindistan cevizine bulayıp ortalarına parmağımızı bastırıp biraz oyuyoruz.
  • Hazırladığımız kurabiyeleri pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz.
  • 180 derece ısıtılmış fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
  • Diğer taraftan çikolatamızı benmari usulü eritiyoruz.
  • Pişip soğuyan kurabiyelerimizin ortalarını oyduğumuz kısma birer çay kaşığı çikolata döküyoruz.
  • Çikolatalalar donunca kurabiyelerimizi afiyetle yiyoruz.
Share on Google Plus

YAZAR Flamingo Hobbys

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder