Patates Tavası


Patatesle yapılan en lezzetli ve en pratik tariflerden biri de patates tavasıdır. Besleyici ve hafif bir tarif olan patates tavası nasıl yapılır diye merak edenler için bir tarif hazırladım. Ben bu sefer sade yaptım ama siz dilerseniz kıyma da ekleyebilirsiniz. Patates sevenler patatesle yapılan veya patatesin girdiği herşeyi seve seve yerler nasıl olsa değil mi? Ne yemek yapsam diye veya şu yemeğin yanına ne yapsam diye düşünenler için adeta bir çözüm önerisi niteliğinde bir tarif bu. Tek başına karnımızı doyurmaya yettiği gibi her menüye de çok yakışıyor. Özellikle et veya tavuk yemeklerinizin yanına tercih edebilirsiniz. Üstelik hazırlaması da oldukça kolay. Tüm malzemeleri çiğden karıştırıp fırına sürüyoruz. İşte bu kadar basit. Öncelikle bu pratik tarifin videosunu izlemek isterseniz buyrun.

Patates Tavası İçin Gerekli Malzemeler

  • 4-5 adet patates
  • 2 adet domates
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 diş sarımsak
  • 1 fincan sıvıyağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
Sosu İçin:
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı salça

Patates Tavası Nasıl Yapılır

  • Patatesleri soyup kalın çubuklar halinde doğruyoruz.
  • Domatesleri soyup küp küp doğruyoruz.
  • Biberleri ve sarımsağı da iri iri doğruyoruz.
  • Doğranan patates, domates, sarımsak ve biberleri derin bir kaba dolduruyoruz.
  • Üzerlerine sıvıyağ, tuz, pulbiber ve karabiber ekleyip iyice karıştırıyoruz.
  • Ayrı bir kasede salça ve suyu karıştırıp sosumuzu hazırlıyoruz.
  • Yağladığımız fırın tepsisine hazırladığımız karışımı boşaltıp düzlüyoruz.
  • Üzerine salçalı sosu döküyoruz.
  • 200 derece ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Fırına attıktan 30-40 dakika sonra karıştırıp tekrar fırına sürüyoruz.
  • Fırından çıktıktan sonra istediğimiz yemeğin yanında servis ediyoruz.
  • Afiyet olsun.


Share on Google Plus

YAZAR Flamingo Hobbys

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder