Pirinç Pilavı


Birbirinden lezzetli sulu yemeklerin tamamlayıcısıdır pirinç pilavı. Kimi zaman kuru fasulyenin, kimi zaman et kavurmasının, kimi zaman da tavuk yemeklerinin kurtarıcısı olarak yer alır soframızda. Özellikle misafir menülerinin olmazsa olmazıdır.

Tane Tane Dökülen Pirinç Pilavı İçin

Belki de birçok insanın hayal kırıklığı yaşadığı yemeklerden biridir pirinç pilavı. Kimisi lapa gibi oluşundan kimisi diri oluşundan şikayet eder. O yüzden tane tane dökülen pirinç pilavı nasıl yapılır merak edenler için püf noktalarından ve lezzet sırlarından bahsetmek istiyorum. Öncelikle pirincimizi en az 2 saat öncesinden tuzlu ve limonlu suya ıslamalıyız. Tuz pirincin diri kalması için, limon ise pirincin renginin daha beyaz görünmesi için. Peki neden mi öncesinde suya ıslayoruz? Bunun nedeni ise pirincin nişastasından arındırmak. İşte bu pilavımızın tane tane oluşundaki en etkin sebep. Pilavımızın suyu ise pirinç miktarına göre bire bir buçuk ölçü olmalı. Tavuk suyu veya kemik suyu tercik edersek lezzetine lezzet katmış oluruz. Ayrı bir lezzet önerisine değinecek olursam şehriye ve pirinci sıvıyağda biraz kavurduktan sonra tereyağı ekleyip tekrar kavurmaya devam etmektir. Tereyağı ilk esnada koymuyoruz. Çünkü pilavın rengini sarartır. İkinci kavurma aşamasında ekliyoruz. Çünkü tereyağın lezzetini pirinç tamamen emecektir ve pilavımızın lezzeti iki katına çıkacaktır. Deneyen ve tadan herkesten tam not alan, tutmaması imkansız pirinç pilavı tarifimin detayları için buyrun lütfen.


Pirinç Pilavı İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 su bardağı pirinç
  • 1,5 su bardağı tavuk veya kemik suyu (kaynamış)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 2 yemek kaşığı arpa şehriye
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 5-6 damla limon suyu (pirinci ıslattığımız tuzlu su için)

Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır

  • Öncelikle pirinci 2 saat öncesinden öncesinden tuzlu ve limonlu suya ıslıyoruz.
  • Pirinci iyice süzüyoruz.
  • Pilav tavamıza sıvıyağı alıp üzerine arpa şehriyeyi ekliyoruz ve kavurmaya başlıyoruz.
  • Orta ateşte sürekli karıştırarak kavurmaya özen gösteriyoruz.
  • Arpa şehriye istenilen rengi alınca pirinci ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
  • Pirinçler de biraz kavrulunca tereyağı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
  • Tuzu ekliyoruz.
  • Pirinçler yapış yapış bir hal alınca kaynayan tavuk suyunu ilave edip karıştırıyoruz.
  • Pilavın suyu biraz fokurdayınca ocağın altını kısıp hiç karıştırmadan pişmeye bırakıyoruz.
  • Pilavımızın üzeri delik delik olunca ocaktan alıyoruz.
  • Kapağı açıp havlu peçete serdikten sonra kapağı tekrar kapatıyoruz.
  • Bir sofra bezine sarıp pilavımızı dinlenmeye bırakıyoruz.
  • İzmir Köfte tarifim için BURAYI
  • Fırında Karnıyarık tarifim için BURAYI
  • Fırında Yoğurt Soslu Tavuk tarifim için BURAYI tıklayın.

Share on Google Plus

YAZAR Flamingo Hobbys

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder