Çörekotlu Kurabiye


Leblebi niyetine atıştırabileceğiniz, ağızda dağılan çörek otlu kurabiye tarifim var bugün. Pastanelerde satılan, ağızda dağılan tuzlu kuru pastaları aratmayacak bir tarif bu. Hamurunu evde bulunan malzemelerle kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Hamurun kıvamı yumuşacık olsun ki çörekotlu kurabiyeleriniz ağzınızda dağılsın. Şekil kısmına gelince ister minik toplar halinde yapın. O beni oyalar fazla vaktim yok derseniz de hamuru rulo yapıp dilimlere ayırabilirsiniz. Dikkat edilmesi gereken noktalar ise margarinin oda sıcaklığında olması ve fırının önceden ısıtılmış olmasıdır.  Mahlep koyup koymamak da tamamen size kalmış bir durum. Ben mahlebi çok sevdiğim için bütün tuzlu kurabiyelerime koymayı tercih ediyorum. Her kurabiye tarifinde olduğu gibi margarin veya tereyağı kullanmak tamamen sizin tercihiniz. Tabiki tereyağı lezzet ve sağlık açısından ön planda olmalı. Aslında kurabiyelerimizi evde yapmaktaki en büyük amacımız evde en doğal ve en bildiğimiz malzemeleri kullanmaktır. Tuzlu kurabiyelerin şahı dediğim çörekotlu kurabiye tarifimi merak edenler haydi buyrun o zaman.
 
 

Çörekotlu Kurabiye İçin Gerekli Malzemeler

  • Yarım paket margarin (oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı çörekotu
  • 1 yumurta (sarısı üzerine)
  • 1 çay kaşığı mahlep
  • 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un ( 3 su bardağı kadar)

Çörekotlu Kurabiye Nasıl Yapılır

  • Yoğurma kabına margarin, sıvıyağ. yumurtanın akını alıp elimizle karıştırıyoruz.
  • Ardından çörekotu, üzüm sirkesi, mahlep, şeker ve tuzu ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.
  • 2 su bardağı un ve kabartma tozunu eleyerek ilave edip yoğurmaya başlıyoruz.
  • Hamurun kıvamına göre azar azar 1 su bardağı unu ilave ediyoruz.
  • Ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz.
  • Hamuru tezgahın üzerinde ince ince rulolar halinde yuvarlıyoruz.
  • Sonra o rulolardan iki parmak kalınlığında dilimler kesiyoruz.
  • Şekil verdiğimiz çörekotlu kurabiyelerimizi yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz.
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpiyoruz.
  • 180 derece ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Afiyet olsun.
Share on Google Plus

YAZAR Flamingo Hobbys

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder