Evde Tavuk Döner


Genellikle dışarda yediğimiz lezzetlerden biridir tavuk döner. Oysa ki evde hazırlanması da oldukça kolay olan yemekler arasındadır. Hazırlanışının acayip kolay olduğu gibi lezzeti de dışarda satılan dönerlerden farksız oluyor. O zaman ne yapıyoruz canımız tavuk döner istediğinde illa dışarı çıkmak yerine en güvenilir şekilde evde kendimiz hazırlıyoruz. Biraz sonra tüm detaylarıyla vereceğim tavuk döner tarifimi daima buzluğunuzda bulundurun ve canınız istediğinde çıkarıp pişirin. Hatta acil gelen misafirleriniz için de kurtarıcınız olacağından hiç şüpheniz olmasın. Yanına mis gibi bir pilav ve ayran eşliğinde harika bir menü ortaya çıkacaktır. Benim çok severek yapıp afiyetle yediğimiz tarifim tadan ve deneyen herkesten tam not almayı başarıyor. Eminim ki siz de denediğinizde memnun kalıp onu favorileriniz arasına ekleyeceksiniz. Evde tavuk döner nasıl yapılır diye merak edenler için hazırladığım tarifimin detaylarına buyrun lütfen. Denediğinizde sonucu bizimle paylaşmayı da unutmayın.

Evde Tavuk Döner İçin Gerekli Malzemeler

  • 4-5 parça tavuk budu
Sosu İçin:
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet soğanın suyu
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
Kızartmak İçin:
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Evde Tavuk Döner Nasıl Yapılır

  • Tavuk butlarını bir bıçakla kemiklerinden ayırıyoruz.
  • Sonra yıkayıp sularını süzüyoruz.
  • Sosu için soğanı soyup rendeliyoruz.
  • Soğanın suyunu sosu hazırlayacağımız kaseye alıyoruz.
  • Sarımsağı rendeleyip soğan suyuna ekliyoruz.
  • Yoğurt, pul biber, kara biber, tuz ve kekiği ilave edip iyice karıştırıyoruz.
  • Tavuk butlarını bu sosa iyice bulayıp yarım saat bekletiyoruz.
  • Sonra soslanan butları streç filme dizip sıkı bir şekilde sarıyoruz.
  • Önce 2-3 saat buzdolabında dinlendiriyoruz.
  • Sonra buzluğa kaldırıp en az bir gece bekletiyoruz.
  • Donan tavuk döneri istediğimiz zaman buzluktan çıkarıyoruz.
  • Yarım saat sonra yanı buzu çözülmeden ince ince dilimliyoruz.
  • Bir tavada sıvıyağ ile tereyağı eritiyoruz.
  • Dilimlediğimiz döneri kızgın yağda kızartıyoruz.
  • Tavanın boyutuna göre ikiye bölerek kızartıyoruz.
  • Hazır olan tavuk dönerimizi soğutmadan servis ediyoruz.
  • Afiyet olsun.
  • Tepside Basma Kadayıf tarifim için BURAYI
  • Büzme Baklava tarifim için BURAYI
Share on Google Plus

YAZAR Flamingo Hobbys

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder