Ev Yoğurdu Yapımı




Yoğurt bizim için en değerli besin öğelerinden biridir. Dünyada en fazla tüketilen süt ürünlerinden biri olan yoğurdu mümkün olduğu kadar evde mayalamamız gerektiğini düşünüyorum ben. Çünkü evde yapılan yoğurtlar sağlık açısından daha değerlidir. İşte bugün o yüzden evde yoğurt yapımı için videolu bir tarif hazırladım. Umarım bilmeyen herkese faydalı olabilirim. Yoğurt çok eski çağlardan beri hastalıkları tedavi amaçlı olarak kullanılmıştır ve sağlıklı yaşamın iksiri olarak adlandırılmıştır. Yoğurt mayalama işlemi ve detaylarına geçmeden önce yoğurdun faydalarından biraz bahsetmek istiyorum.

Yoğurdun Faydaları

Yoğurdu içerdiği besin maddeleri ve elementleri bu kadar değerli kılar. Özellikle kemik ve iskelet sistemine iyi gelen besinleri yüksek oranda içermektedir. C ve B12 vitaminlerini içerdiği gibi kemik sağlığına iyi gelen potasyum, sodyum, kalsiyum, demir ve manganezi de içinde barındırır. Yoğurdun içerisindeki en önemli kaynak olan kalsiyum vücudun kemik yapısı için çok önemlidir ve enerji sağlar. Cildimize uyguladığımız maskelerde de yoğurdun payı oldukça büyüktür. Cildi nemlendirir ve ölü hücrelerden arındırır. Sindirimi kolay olan yoğurt kilo vermede kullanıldığı gibi rahat uyku için de kullanılır. Özellikle uyku etkisi bebeklerde çok etki eder. Bağırsak enfeksiyonuna neden olan zararlı bakterilerin dışarı atılmasına da yardımcı olur.Kırmızı kan hücrelerini koruyan yoğurt, sinir sisteminin düzgün çalışmasına da yardımcı olur. Düzenli tüketilen yoğurt besin eksikliğinden kaynaklanan açığın ortaya çııkmasını engeller. Ortalama günlük bir kase yoğurt tüketimi hipertansiyonu engeller ve bu da vücut sağlığını korur. Soğuk algınlığından koruyan yoğurt, diş sağlığı için de çok faydalıdır.
Ben kısa olarak yoğurdun faydalarından bahsettim size umarım faydalı olabilmişimdir. Özellikle çocuklarımıza yoğurt yeme alışkanlığı edindirmeliyiz. Yoğurt ve yoğurt suyu özellikle kadınlarda belli bir yaştan sonra ortaya çıkan kemik erimesinin başlıca çözüm yoludur. İşte bu kadar fayda için sütümüzü alıp pişirelim ve yoğurdumuzu kendimiz mayalayalım. Yoğurt tek başına da çok lezzetli olduğu gibi birçok yemeğe da lezzet katan unsurlardan biridir. Yoğurt nasıl yapılır diye merek edenler için aşama aşama gösterdiğim videoma buyrun.

Ev Yoğurdu İçin Gerekli Malzemeler

  • 4,5 litre süt
  • 1,5 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı şeker

Ev Yoğurdu Nasıl Yapılır

  • Sütü kaynatıp ılımaya bırakıyoruz.
  • Sütümüz parmak yakmayacak sıcaklıkta olmalı.
  • Bir kasede mayalık yoğurdu ve şekeri çırpıyoruz.
  • Sütten bir kepçe ilave edip pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çırpıyoruz.
  • İstediğimiz sıcaklığa gelen süte hazırladığımız sütü ilave edip karıştırıyoruz.
  • Üzerine herhangi bir süzgeci kapatıp sofra bezine sarıyoruz.
  • Süzgeç buharın dışarı çıkmasını sağlıyor.
  • Yoğurdumuzu bu şekilde 4 saat mayalandırıyoruz.
  • Üzerini açtığımız yoğurdun üzerine 2 kat havlu peçete serip fazla suyunu çekmesini sağlıyoruz.
  • Fazla suyu çeken kağıt havluyu alıp atıyoruz.
  • Bir gece kapağı açık bir şekilde buz dolabında bekletiyoruz.
  • Ev yoğurdumuz hazır afiyetle yiyebilirsiniz.
  • Yoğurtlu Kabak Mezesi tarifim için BURAYI
  • Haydari Tarifim için BURAYI
  • Pankek tarifim için BURAYI tıklayın.

Share on Google Plus

YAZAR Flamingo Hobbys

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder