Güveçte Orman Kebabı


Hiç modası geçmeyen tariflerden biridir orman kebabı. Her evde pişen ama adı pek bilinmeyen tarifler arasındadır.  Osman mutfağından günümüze gelen orman kebabını ben bugünki misafirlerim için porsiyonluk güveç kaplarında hazırladım. Umarım size de fikir olur. Tencerede ön pişirme işlemi uyguladıktan sonra güveç kaplarına koyup fırına sürdüm. Son aşamada ise üzerlerine kaşar dilimleri koyup tekrar fırınlıyoruz. Hem göze hem de mideye hitap eden güveçte orman kebabı tarifimi denemek isterseniz tarifi şuraya bırakıyorum.

Güveçte Orman Kebabı İçin Gerekli Malzemeler

  • Yarım kilo kuşbaşı et
  • 2 tane patates
  • 2 tane havuç
  • 1 tane soğan
  • 1 tane yeşil biber
  • 1 kase bezelye
  • 4 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Kaynamış su
  • Kaşar dilimleri (üzeri için)

Güveçte Orman Kebabı Nasıl Yapılır

  • Öncelikle etleri kuşbaşı doğrayıp sıvıyağ koyduğumuz tencerede suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Düdüklü tencerede kullanabilirsiniz.
  • Soğanı yemeklik doğrayıp ete ekliyoruz.
  • Patates ve havuçları küp küp doğrayıp ekliyoruz.
  • Doğradığımız biberi de ekleyip hepsini iyice soteliyoruz.
  • Bu esnada tereyağını ve küp küp doğradığımız domatesi de ekliyoruz.
  • Bezelye, tuz, karabiber, pul biber ve üzerini örtecek kadar kaynar suyu ekleyip yemeğimizi pişmeye bırakıyoruz.
  • Kaynamaya başladığında ocağın altını kısıp tencereyi kapatıyoruz.
  • Kısık ateşte pişiriyoruz.
  • Pişen orman kebabını porsiyonluk güveç kaplarına dolduruyoruz.
  • Üzerine kaşar dilimleri yerleştirip fırına sürüyoruz.
  • Kaşar dilimleri eriyince fırından alıp servis ediyoruz.
  • Afiyet olsun.
  • Kremalı Güllaç tarifim için BURAYI
  • Yoğurtlu Patates Çanakları için BURAYI
  • Kalburabastı tarifim için BURAYI tıklayın.

Share on Google Plus

YAZAR Flamingo Hobbys

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder