Zeytinyağlı Fasulye Yemeği



Zeytinyağlı fasulye herkesin çok sık yaptığı fakat çok az kişinin hakkını verebildiği yemeklerden biridir. Üstelik çok farklı pişirme yöntemleri de vardır. Bazı yörelerde özellikle çiğden yapılanı tercih edilir ama ben çiğden tercih etmeyenlerdenim. Birçok yemekte olduğu gibi kavurarak piştiği zaman daha lezzetli olduğunu düşünüyorum. Fasulyelerimizin kılçıklarını ve uç kısımlarını ayıklıyoruz. İster jülyen ister düz doğrayıp ön hazırlığımızı yapıyoruz. Sonrasında soğan, salça ve domatesle lezzetine lezzet katıyoruz. Tabi tüm zeytinyağlıların olmazsa olmazı bir adet küp şekeri atmayı da unutmuyoruz. Ben genellikle düdüklü tencerede pişirmeyi tercih ediyorum ama normal tencerede de gayet güzel bir şekilde pişirebilirsiniz. Yanına tane tane dökülen bir pirinç pilavı ve cacıkla harika bir menü hazırlayabiliriz. Zeytinyağlı fasulye nasıl yapılır diye merak edenler için hazırladığım tarifime bakmak istemez misiniz?

Zeytinyağlı Fasulye Yemeği İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 kilo taze fasulye
  • 1 tane soğan
  • 2 tane orta boy domates
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tane küp şeker
  • Tuz
  • Pulbiber
  • Üzerini örtecek kadar kaynamış su (1-2 su bardağı kadar)

Zeytinyağlı Fasulye Yemeği Nasıl Yapılır

  • Öncelikle fasulyelerin kılçıklarını ve uç kısımlarını ayıklayıp iyice yıkıyoruz.
  • İster dilerek ister dilmeden doğruyoruz.
  • Soğanı yemeklik doğrayıp sıvıyağda öldürüyoruz.
  • Fasulyeleri de ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
  • Domatesleri soyup küp küp doğradıktan sonra fasulyelerin üzerine ekliyoruz.
  • Tuz, küp şeker ve pulbiberi de ekliyoruz.
  • Salçayı da ekleyip biraz daha kavurduktan sonra kaynayan suyu ekliyoruz.
  • Yemeğimizi önce orta ateşte sonra kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
  • Afiyet olsun.
  • Yanına bir de tane tane dökülen bir Pirinç Pilavı yapmak isterseniz BURAYA tıklayın.
Share on Google Plus

YAZAR Flamingo Hobbys

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder