Yoğurtlu Kabak Mezesi


Birbirinden nefis yemeklerin doldurduğu soframız mezesiz veya salatasız olmaz değil mi? Tabiki de olmaz dedim ve bugün sizin için harika bir meze hazırladım. Hazırlanışı oldukça pratik olduğu gibi lezzeti de tam yerinde. Üstelik kabak sevmeyenlere de kabağı sevdiren bir tarif bu.  Yoğurtlu kabak mezesi hazırlamak için gerekli malzemelerimiz de her evde bulunan malzemeler. Küp küp doğradığımız kabakları yağda kızartıyoruz. Üzerine ise mayonezli yoğurdu iri çekilmiş cevizle lezzetlendirip kabaklarımızla buluşturuyoruz. İşte bu kadar kolay ve leziz bir meze tarifinden bahsediyorum. Yoğurtlu kabak mezesi nasıl yapılır diye merak edenler tarif ve detaylarına buyrun.

Yoğurtlu Kabak Mezesi İçin Gerekli Malzemeler

  • 4 tane kabak
  • 1 su bardağı  yoğurt
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 1 yemek kaşığı iri çekilmiş ceviz
  • Kızartmak için sıvıyağ
  • Tuz

Yoğurtlu Kabak Mezesi Nasıl Yapılır

  • Kabakları soyup küp küp doğruyoruz.
  • Doğradığımız kabakları kızdırdığımız sıvıyağda kızartıyoruz.
  • Kızaran kabakları servis tabağına alıyoruz.
  • Bir kasede yoğurt ve mayonezi çırpıyoruz.
  • İri çekilmiş cevizleri ilave ediyoruz.
  • Kabakların üzerine yoğurt karışımını gezdirip servis ediyoruz.
  • Afiyet olsun.
  • Paskalya Çöreği tarifim için BURAYI
  • İki Limon Bir Portakal Limonatası tarifim için BURAYI
  • Sakız Tatlısı tarifim için BURAYI tıklayın
Share on Google Plus

YAZAR Flamingo Hobbys

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder