Yoğurtlu Kırmızı Biber Mezesi


 Her yemek menüsüne ve her hamurişi menüsüne yakışan meze çeşitlerinden biridir yoğurtlu kırmızı biber mezesi.Tadı oldukça hafif olduğu gibi lezzetlidir de. Hatta yeyip de sevmeyene hiç denk gelmedim diyebilirim. Ben genellikle yazın közleyip buzluğa doldurduğum kırmızı biberlerimi kullanıyorum bu meze için. Benden size tavsiye siz de yazın pikniğe gittiğinizde odun ateşinde közleyin biberlerinizi. Odun ateşinde közlemek ayrı bir lezzet veriyor tabi. İmkanınız yoksa da fırına atıp közleyin. Yoğurtlu kırmızı biber mezesinin tarifi ve yapım aşamaları için buyrun detaylara.

Yoğurtlu Kırmızı Biber Mezesi İçin Gerekli Malzemeler

  • 6-7 adet közlenmiş kırmızı biber
  • 4 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 küçük kase süzme yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz

Yoğurtlu Kırmızı Biber Mezesi Nasıl Yapılır

  • Kırmızı biberlerimizi ocakta veya fırında közlüyoruz.
  • Közlenen kırmızı biberleri soyup küp küp doğruyoruz.
  • Bir tavaya alıp suyu çıkana kadar soteliyoruz.
  • Üzerine sıvıyağı ekleyip 5 dakika daha soteliyoruz.
  • Diğer taraftan süzme yoğurdu çoz az suyla açıp dövülmüş tuz ve sarımsağı ekliyoruz. 
  • Yoğurdu pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çırpıyoruz.
  • Kırmızı biberlerin üzerine sarımsaklı yoğurdu ekleyip karıştırıyoruz.
  • Servis tabağına alıp servis ediyoruz.
  • Peynirli Kolay Börek tarifim için BURAYI
  • Rulo Kurabiye tarifim için BURAYI
  • Cevizli Amasya Çöreği BURAYI tıklayın.
Share on Google Plus

YAZAR Flamingo Hobbys

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder