Peynirli Sahur Ekmeği


Ekmek israfına karşı biri olarak bayat ekmekleri değerlendirme alternatifim var bugün size. En değerli nimetlerimizden biri olan ekmeğin israf edilişine hiç tahammül edemiyorum. Eminim ki özellikle içinde bulunduğumuz Ramazan ayında oldukça fazla ekmek kalıyor sofralarınızda. Misafir var diye veya yetmez diye düşündüğümüzden gerekenden fazla ekmek alınıyor sofralara. Peki sonra ne oluyor o ekmekler? Çoğu zaman evden çıktığımda bina önlerinde poşetler dolusu bayat ekmekler görüyorum ve bu beni o kadar üzüyor ki bunun tarifi yok. Bir yerlerde o ekmeği arayıp da bulamayan insanları düşündükçe mahvoluyorum. Madem haddinden fazla aldınız bunu çöpe aymak yerine başka öğünleriniz için değerlendirmeyi düşünseniz daha iyi olmaz mı?

Bayat Ekmeklerimizi Nasıl Değerlendirebiliriz?

Diyelim ki evinizde gerekenden fazla ekmek var. Bunu birçok şekilde değerlendirebiliriz. Paketleyip buzluğa koyduğumuz zaman başka bir öğüne yine aynı tazelikle çıkarabiliriz. Birbirinden çeşitli ve lezzetli tostlar yapabiliriz. Doğrayıp fırınlayarak çorbalarımız için kıtır ekmek yapabiliriz. Robottan geçirip tatlı veya köftelerimizde galeta unu yerine kullanabiliriz. Sahur için peynirli domatesli ekmekler hazırlayabiliriz. Bugün size bayat ekmeklerle yaptığım peynirli sahur ekmeğinden bahsetmek istiyorum. İçerdiği peynir ve yumurta sayesinde hem besleyici oluyor hem de tok tutuyor. Bizim evde en sevilen  ve en tercih edilen sahur önerilerinden biridir bu tarif. Hem iftardan artakalan bayat ekmeklerimiz değerleniyor hem de karnımız doyuyor. Hazırlanışı ise oldukça pratik ve kısa sürede hazır oluyor.  Ben genel olarak kullandığım malzemeleri yazdım ama siz damak tadınıza göre değişikliler de yapabilirsiniz. Peynirli sahur ekmeği nasıl yapılır diye merak edenler şimdi buyrun tarifin detaylarına.


Peynirli Sahur Ekmeği İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 adet bayat ekmek
  • 50 gr. beyaz peynir
  • Bir küçük kase lor peyniri
  • 10 dilim kaşar peyniri
  • 3 yumurta
  • Bir tutam maydanoz
  • Pul biber
  • Tuz
  • 1 adet domates
  • 2 adet biber
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ

Peynirli Sahur Ekmeği Nasıl Yapılır

  • Bayat ekmeğimizi ince ince dilimliyoruz.
  • Sıvıyağı bir küçük kaseye alıp yumurta fırçasıyla azar azar ekmek dilimlerinin üzerlerine sürüyoruz.
  • Derin bir kasede beyaz peynir, lor peyniri, ince kıyılmış maydanoz, tuz, pulbiber ve yumurtaları alıp iyice çırpıyoruz.
  • Bu karışımdan ekmek dilimlerinin üzerine sürüyoruz.
  • Domates ve biberleri dilimleyip birer dilim ekmeklerin üzerine diziyoruz.
  • Son olarak domates ve biberlerin üzerlerine kaşar dilimleri koyuyoruz.
  • Pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine  dizdiğimiz ekmeklerimizi 200 derece ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
  • Afiyet olsun.

Share on Google Plus

YAZAR Flamingo Hobbys

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder