Bayat Pide Kebabı


Ramazan ayının olmazsa olmazları arasındadır pide. Ne meşhurdur değil mi o uçsuz bucaksız pide kuyrukları? Hele o mis kokusu yok mu sokakları saran iftar için iyice sabırsızlaştırır bizi. Pidenin nefis lezzetini tatmak için onca sırayı bekleriz. Ama en çok ekmek israfı da pide israfı da ne yazık ki Ramazan ayında oluyor. Bayatlayan pideleri poşetlere doldurup çöpe atmak yerine neden değerlendirip bir öğünümüzü doldurmayalım ki. İşte tam da bu soruna çözüm niteliğinde bir tarifim var bugün size. Bayat pidelerimizi küp küp doğrayıp ısıtıyoruz. Üzerine yağda kızarttığımız köfteleri diziyoruz. Köftelerin üzerine sarımsaklı yoğurt döküp onun üzerine de tereyağlı sosumuzu gezdiriyoruz. İşte bu kadar basit, pratik  ve lezzetli olan tarifimin adını ben bayat pide kebabı koydum. Dilerseniz siz de bayat pidelerinizi bu şekilde değerlendirip afiyetle yeyin.  Bayat pide kebabı tarifimin detayları için buyrun.

Bayat Pide Kebabı İçin Gerekli Malzemeler

  • Bayat pide
  • 1 kase süzme yoğurt
  • 1 diş sarımsak
Köftesi için:
  • 250 grç kıyma
  • 1 tane soğan
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı kadar bayat ekmek içi
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Pulbiber
Sosu İçin:
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

Bayat Pide Kebabı Nasıl Yapılır

  • Köfteyi hazırlamak için yoğurma kabına rendelenmiş soğan ve sarımsağı, kıymayı, tuz, karabiber, pul biber, kimyon,yumurta ve bayat ekmek içini alıp yoğurmaya başlıyoruz.
  • Yoğurduğumuz köfte harcından parçalar koparıp şekil veriyoruz.
  • Şekil verdiğimiz köfteleri yağda kızartıyoruz.
  • Diğer taraftan bayat pideleri küp küp doğruyoruz.
  • Köfteyi kızarttığımız yağdan 2 yemek kaşığı kadar bir tavaya alıyoruz ve bu yağda pideleri soteliyoruz.
  • Servis tabağına aldığımız bayat pidelerin üzerine kızaran köfteleri diziyoruz.
  • Bir kaseye aldığımız yoğurda dövülmüş sarımsağı ekleyip iyice çırpıyoruz.
  • Hazırladığımız sarımsaklı yoğurdu köftelerin üzerine döküyoruz.
  • Bir tavaya tereyağı, sıvıyağı ve toz kırmızı biberi alıp kızdırıyoruz.
  • Hazırladığımız sosu da yoğurdun üzerine gezdirip bayat pide kebabımızı servis ediyoruz.
  • Afiyet olsun
  • Trileçe tarifim için BURAYI
  • Zeytinyağlı Bakla tarifim için BURAYI
  • Havuç Tarator tarifim için BURAYI tıklayın.
Share on Google Plus

YAZAR Flamingo Hobbys

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder