Midye Baklava


Bayramların olmazsa olmazı baklavanın da çeşit çeşit şekilleri ve tarifleri vardır. Ben bugün midye baklava tarifimle geldim karşınıza. Hatırlayanlar olur belki daha önce de midye börek tarifimi paylaşmıştım. Börek oluyor da baklava neden olmasın dedim ve baklavama midye şeklini verdim. Oldukça pratik ve keyifli bir çalışma oldu diyebilirim. Baklava hazırlamak için illa ki anne tecrübesinde olmaya gerek yok yani. Bu şekli usta ya da acemi herkes kolaylıkla verebilir. Üstelik hem göze hem damağa hitap ediyor. Hemen hemen her baklava tarifimde kullandığım garantili hamurumla midye baklava tarifimin detayları için buyrun.

Midye Baklava İçin Gerekli Malzemeler

Hamuru İçin:
  • 2 adet yumurta,
  • Yarım paket kabartma tozu,
  • 1 su bardağı yoğurt,
  • 1 su bardağı sıvıyağ,
  • Yarım çay kaşığı tuz,
  • 1 yemek kaşığı sirke,
  • Aldığı kadar un (4-5 su bardağı),
Hamuru Açmak İçin:
  • Mısır nişastası
İçi İçin:
  • 2 su bardağı ceviziçi
Üzeri İçin:
  • 125 gr. tereyağı,
  • 1 çay bardağı sıvıyağ,
Şerbeti İçin:
  • 3 su bardağı su,
  • 3 su bardağı şeker,
  • 2-3 damla limon suyu,


Midye Baklava Nasıl Yapılır

  • Cevizleri kırıp ayıkladıktan sonra robotta çekiyoruz.
  • Hamuru için yumurta, sıvıyağ, tuz, sirke,ve yoğurdu yoğurma kabına alıp karıştırıyoruz.
  • 4 su bardağı un ve kabartma tozunu eleyerek ilave ediyoruz.
  • Hamurun kıvamına göre kontrollü bir şekilde un ilavesi yapıyoruz.
  • Ele yapışmayan kıvama gelen hamuru 15 dakika dinlendiriyoruz.
  • Hamurdan parçalar koparıp mandalina büyüklüğünde bezeler yapıyoruz.
  • Her bir bezeyi olabildiğince açıp bıçakla 4 parça olacak şekilde kesiyoruz.
  • Kestiğimiz parçanın geniş ucundan sivri ucuna doğru hamuru büzdürerek topluyoruz.
  • Sonra ili ucu birleştiriyoruz.
  • Uç kısmına ceviziçi koyup sarıyoruz.
  • Ters çevirdiğimiz midyeleri fırın tepsisine diziyoruz.
  • Hamurun tamamına aynı işlemi uyguluyoruz.
  • Her bir bezeden 4 tane midye oluşuyor yani.
  • Bir tavaya aldığımız sıvıyağı ve tereyağını kızdırıp midyelerin üzerine eşit şekilde gezdiriyoruz.
  • 200 derece ısıtılmış fırında altı üstü iyice kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Diğer taraftan su ve şekeri aldığımız tencerede şerbetimizi kaynatıyoruz.
  • Ocaktan aldığımız şerbete limon suyu damlatıyoruz.
  • Soğuk tatlının üzerine ılıyan şerbeti eşit şekilde döküyoruz.
  • Tatlımız şerbetini tamamen çektiğinde servis ediyoruz.
  • Afiyet olsun.
  • Detayları görmek için Midye Baklava tarifimin videosuna buyrun lütfen.
Share on Google Plus

YAZAR Flamingo Hobbys

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder