İzmir Köfte


Fırın yemeklerini çok sevenlerin en baştaki tercihlerindendir İzmir Köfte. Ağızlara layık olan bu köfteyi büyük küçük herkes çok sevecek. Netice toplum olarak sulu, kuru, hamburger derken köftenin her halini çok seviyoruz. Çünkü köfte her zaman lezzetli ve bereketlidir. Bence tek başına bile doyumluk olan bu yemeği ister sadece ayranla servis edin, isterseniz de tane tane bir pilavla servis edin. Tercih sizin. Yiyen herkesin yok mu bir tabak daha diyeceği İzmir Köfte tarifimin detayları için buyrun lütfen.

İzmir Köfte İçin Gerekli Malzemeler

Köftesi İçin:
  • Yarım kilo kıyma
  • 1 tane soğan
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı çekilmiş bayat ekmek
  • Tuz 
  • Karabiber
  • Kimyon
Üzeri İçin:
  • 4 tane patates
  • 5 tane yeşil biber
  • 2 tane domates
Sosu İçin:
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 tane rendelenmiş domates
  • 2 su bardağı sıcak su
  • Tuz

İzmir Köfte Nasıl Yapılır

  • Kıymayı, rendelenmiş soğanı, yumurtayı,bayat ekmek içi ve baharatları derin bir kaseye alıp yoğurmaya başlıyoruz.
  • Kıvam alınca parmak gibi uzun şekil veriyoruz.
  • Diğer taraftan patatesleri soyup elma dilimi şeklinde doğruyoruz.
  • Önce patatesleri sonra da köfteleri kızartıp bir kaba alıyoruz.
  • Dikdörtgen borcama bir köfte bir dilim patates olacak şekilde tamamını diziyoruz.
  • 4 parçaya dilimlediğimiz domates ve biberleri de sırasıyla aralara diziyoruz.
  • Sosu için derin bir kaseye salça, tuz, rendelenmiş domates ve kaynar suyu alıp iyice karıştırıyoruz.
  • Bu sosu yemeğimizin üzerine gezdiriyoruz.
  • 200 derece ısıtılmış fırına verip biberler kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Fırından çıkan yemeğimizi pilav eşliğinde servis ediyoruz.
  • Afiyet olsun.

Share on Google Plus

YAZAR Flamingo Hobbys

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder