Büzme Baklava


Bayramların olmazsa olmazı baklavanın da çeşit çeşit şekilleri ve tarifleri vardır. Ben bugün büzme baklava tarifimle geldim karşınıza. Büzme baklava gazete baklavası olarak bilinen baklavayla aynı şekle sahiptir. Aradaki fark ise gazete baklavasında oklavayla büzülen yufkanın gazeteyle katlanarak şekil almasıdır. Büzme baklavada ise şekil vermek için sadece oklava kullanıyoruz. Şekil vermesi oldukça kolay ve pratik olan büzme baklavayı isteyen herkes rahatlıkla hazırlayabilir. Baklava hazırlamak için illa ki anne tecrübesinde olmaya gerek yok yani. Bu şekli usta ya da acemi herkes kolaylıkla verebilir. Üstelik hem göze hem damağa hitap ediyor. Hemen hemen her baklava tarifimde kullandığım garantili hamurumla midye baklava tarifimin detayları için buyrun.


Büzme Baklava İçin Gerekli Malzemeler

Hamuru İçin:
  • 2 adet yumurta,
  • Yarım paket kabartma tozu,
  • 1 su bardağı yoğurt,
  • 1 su bardağı sıvıyağ,
  • Yarım çay kaşığı tuz,
  • 1 yemek kaşığı sirke,
  • Aldığı kadar un (4-5 su bardağı),
Hamuru Açmak İçin:
  • Mısır nişastası
İçi İçin:
  • 2 su bardağı ceviziçi
Üzeri İçin:
  • 125 gr. tereyağı,
  • 1 çay bardağı sıvıyağ,
Şerbeti İçin:
  • 3 su bardağı su,
  • 3 su bardağı şeker,
  • 2-3 damla limon suyu,

Büzme Baklava Nasıl Yapılır

  • Cevizleri kırıp ayıkladıktan sonra robotta çekiyoruz.
  • Hamuru için yumurta, sıvıyağ, tuz, sirke,ve yoğurdu yoğurma kabına alıp karıştırıyoruz.
  • 4 su bardağı un ve kabartma tozunu eleyerek ilave ediyoruz.
  • Hamurun kıvamına göre kontrollü bir şekilde un ilavesi yapıyoruz.
  • Ele yapışmayan kıvama gelen hamuru 15 dakika dinlendiriyoruz.
  • Hamurdan parçalar koparıp mandalina büyüklüğünde bezeler yapıyoruz.
  • Her bir bezeyi nişastayla olabildiğince ince açıyoruz.
  • Açtığımız bezeleri oklavaya sarıp büzdürüyoruz.
  • Büzdürdüğümüz yufkalara ceviziçi serptikten sonra tekrar oklavaya sarıyoruz ve oklavayı içinden çıkarıyoruz.
  • Sonra bıçakla ikişer cm. aralıklarla dilimliyoruz.
  • Dilimleri fırın tepsisine diziyoruz.
  • Hamurun tamamına aynı şekli veriyoruz.
  • Bir tavaya aldığımız sıvıyağı ve tereyağını kızdırıp midyelerin üzerine eşit şekilde gezdiriyoruz.
  • 200 derece ısıtılmış fırında altı üstü iyice kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Diğer taraftan su ve şekeri aldığımız tencerede şerbetimizi kaynatıyoruz.
  • Ocaktan aldığımız şerbete limon suyu damlatıyoruz.
  • Soğuk tatlının üzerine ılıyan şerbeti eşit şekilde döküyoruz.
  • Tatlımız şerbetini tamamen çektiğinde servis ediyoruz.
  • Afiyet olsun.
  • İzmir Köfte tarifim için BURAYI
  • Midye Baklava tarifim için BURAYI
  • Lokmacık Kurabiyeler tarifim için BURAYI


  • Özellikle şekil verme kısmını daha iyi anlamak istiyorsanız lütfen büzme baklava tarifimin videosuna buyrun.
Share on Google Plus

YAZAR Flamingo Hobbys

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder