İrmik Helvası


Özellikle kandil günlerinin veya düğünlerin vazgeçilmezidir irmik helvası. Kimi zaman ceviz, kimi zaman da dolmalık fıstık lezzetine lezzet katar. bazıları yapışık yapışık biraz sıvı kıvamda tercih etse de ben tane tane dökülen kıvamı tercih edenlerdenim. Aniden canımız tatlı istediğinde pratikçe hazırlayıp yiyebileceğimiz tariflerden biridir. Dikkat etmemiz en önemli nokta ise irmiği kısık ateşte sürekli karıştırarak sabırla kavurmaktır. Bu sayede irmiğin eşit şekilde ve çok güzel kızardığını göreceksiniz. Lezzeti, kıvamı ve ölçüleri garantili olan irmik helvası tarifim için buyrun.

İrmik Helvası İçin Gerekli Malzemeler

  • 2 su bardağı irmik,
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ,
  • 2 yemek kasığı tereyağ,
  • 50 gr. dolmalık fıstık,
Şerbeti İçin:
  • 2 subardağı süt,
  • 2 su bardağı su,
  • 2 su bardağı şeker,

İrmik Helvası Nasıl Yapılır

  • Öncelikle şerbet için bir tencereye su, süt ve şekeri alıp kaynamaya bırakıyoruz. Öyle uzun uzun kaynatmıyoruz şekerin erimesi yeterli.
  • Bir pilav tavasına tereyağı ve sıvıyağı alıp kızdırıyoruz.
  • İrmiği ilave edip kısık ateşte sürekli karıştırarak kavuruyoruz.
  • İrmik pembeleşmeye başlayınca dolmalık fıstıkları da ekliyoruz.
  • İrmik istenilen rengi alınca şerbeti döküp karıştırıyoruz.
  • Ocağın altını kısıp pilav gibi pişmeye bırakıyoruz.
  • Piştiğinde kalıp gibi görünse de karıştırdığınız zaman tane tane olacaktır.
  • Ceviz, hindistan cevizi veya dolmalık fıstıkla süsleyip servis ediyoruz.
  • Afiyet olsun.
  • Karaköy Poğaçası tarifim için BURAYI
  • Açma tarifim için BURAYI
  • Islak Kek tarifim için BURAYI tıklayın.
  •  
Share on Google Plus

YAZAR Flamingo Hobbys

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder