Mis gibi Anadolu kokan bazlamaya kim hayır diyebilir ki? Bazlama demek memleket demek, anne demek.. Her memleket de kalınlığı ve büyüklüğü farklı yapılsa da benim için makbul olanı yumuşacık ve orta boyutta olanı. Pişerken öyle kabarmalı ki ocaktan alınca arası kolaylıkla açılmalı. Sıcakken tereyağı sürüp yemek de ayrı bir keyiftir tabi. Bazlama yapmaya cesaret edemeyenler ve bazlamayı sadece anne işi olarak görenler için tam ölçülü ve garantili tarifim için buyrun.
Bazlama İçin Gerekli Malzemeler
- 5 kilo un
- 1 kase yoğurt ( yumuşak olması için)
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- Tuz
- Hamurun kıvamına göre ılık su
- 1 paket yaş maya
Bazlama Nasıl Yapılır
- Yoğurma kabına unun tamamını alıp orta kısmını oyuyoruz.
- Yoğurt, sıvıyağ, tuzu da orta kısma koyuyoruz.
- 1 kase ılık suda yaş mayayı açıyoruz.
- Onuda orta döküyoruz.
- Azar azar ılık su ekleyerek hamuru yoğurmaya başlıyoruz.
- Ara ara elimizi ıslatarak kıvam alana kadar yoğuruyoruz.
- Ele yapışan ve biraz cıvık kıvamlı bir hamur elde ediyoruz.
- Hamurun üzerini örtüp mayalanmaya bırakıyoruz.
- Bolca un serptiğimiz tezgaha parça parça hamuru döküp beze yapıyoruz.
- Üzerlerini örtüp biraz da böyle dinlendiriyoruz.
- Bezeleri biraz elimizle açıp teflon tavada arkalı önlü pişiriyoruz.
- Bu ölçüyle 20-25 tane bazlama çıkıyor.
- Afiyet olsun.
0 yorum :
Yorum Gönder