Bazlama

 

  Mis gibi Anadolu kokan bazlamaya kim hayır diyebilir ki? Bazlama demek  memleket  demek, anne demek.. Her memleket  de kalınlığı  ve büyüklüğü  farklı  yapılsa  da  benim  için  makbul olanı  yumuşacık  ve orta boyutta  olanı. Pişerken öyle kabarmalı ki ocaktan alınca arası  kolaylıkla  açılmalı. Sıcakken tereyağı  sürüp yemek de ayrı  bir keyiftir  tabi. Bazlama  yapmaya  cesaret  edemeyenler ve bazlamayı sadece anne işi  olarak  görenler  için tam ölçülü ve garantili  tarifim için  buyrun.

Bazlama İçin Gerekli Malzemeler

  • 5 kilo un
  • 1 kase yoğurt ( yumuşak olması için)
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • Tuz
  • Hamurun kıvamına göre ılık su
  • 1 paket yaş maya

Bazlama Nasıl Yapılır

  • Yoğurma kabına unun tamamını alıp orta kısmını oyuyoruz.
  • Yoğurt, sıvıyağ, tuzu da orta kısma koyuyoruz.
  • 1 kase ılık suda yaş mayayı açıyoruz.
  • Onuda orta döküyoruz.
  • Azar azar ılık su ekleyerek hamuru yoğurmaya başlıyoruz.
  • Ara ara elimizi ıslatarak kıvam alana kadar yoğuruyoruz.
  • Ele yapışan ve biraz cıvık kıvamlı bir  hamur elde ediyoruz.
  • Hamurun üzerini örtüp mayalanmaya bırakıyoruz.
  • Bolca un serptiğimiz tezgaha parça parça hamuru döküp beze yapıyoruz.
  • Üzerlerini örtüp biraz da böyle dinlendiriyoruz.
  • Bezeleri biraz elimizle açıp teflon tavada arkalı önlü pişiriyoruz.
  • Bu ölçüyle 20-25 tane bazlama çıkıyor.
  • Afiyet olsun.

Share on Google Plus

YAZAR Flamingo Hobbys

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder