Puf Puf Kabaran Kabak Mücveri


Mücver, ana malzemesi kabak olan bir sebze yemeğidir. Rendelenen kabağın un, yumurta, maydanoz ve baharatlarla  yoğrulduktan sonra köfte şekli verilip yağda kızarmasıyla yapılır.  Tercihe göre ılık veya soğuk servis edilir. Mücverin şekli veya kalınlığı da yöreden yöreye farklılık gösterir. Ben incecik olanı değil de puf puf kabaranı tercih edenlerdenim. Yıllar önce sevgili Şadiye ablacımdan aldığım ve harika sonuç veren puf puf kabaran kabak mücveri tarifimi sizlerle paylaşmak istiyorum bugün. Puf puf kabarmasının sebebi ise kullandığım kabartma tozu. Pişirirken dikkat etmemiz gereken nokta ise bol yağda iyice kızartmak. Şimdi buyrun puf puf kabaran kabak mücveri tarifimin detaylarına.

Puf Puf Kabaran Kabak Mücveri İçin Gerekli Malzemeler

  • 2 tane kabak
  • 1 yumurta
  • 2-3 dal yeşil soğan
  • Bir tutam maydanoz
  • Karabiber
  • Kırmızıbiber
  • Tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un (1 su bardağı)

Puf Puf Kabaran Kabak Mücveri Nasıl Yapılır

  • Kabakları soyup rendeliyoruz.
  • Kabakların suyunu sıkıp derin bir kaseye alıyoruz.
  • Yeşil soğanları doğrayıp ekliyoruz.
  • Maydanozu ince ince kıyıp ekliyoruz.
  • Yumurta, karabiber, pulbiber, tuz, kabartma tozu ve unu ekleyip i,ster kaşıkla karıştırıyoruz, ister elimizle karıştırıyoruz.
  • Kıvamına göre un ilavesi yapıyoruz.
  • Hamurun kıvamı biraz cıvık olmalı.
  • Bir yemek kaşığını suya batırıp içine hamurdan alıyoruz.
  • Dğer yemek kaşığıyla sıyırıp kızgın yağda arkalı önlü kızartıyoruz.
  • Kızaran mücverlerimizi önce havlu peçete serdiğimiz tabağa alıyoruz.
  • Sonra servis tabağına alıp servis ediyoruz.
  • Afiyet olsun.
  • Puf Puf Kabaran Kabak Mücveri Tarifimin Videosu İçin Buyrun.
Share on Google Plus

YAZAR Flamingo Hobbys

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder