Tavuklu Nohutlu Tirit


Tirit en bilinen yöresel lezzetlerden biridir. Her yörenin kendine ait bir tirit tarifi vardır. Hepsinin ortak özelliği ise et veya tavuk suyuyla ıslatılmış yufka veya ekmek içermesidir. Hatta bazı yörelerde düğün yemeğidir. Ben bugün size ilk defa sevgili Emine ablamda tattığım ve çok beğendiğim tavuklu nohutlu tirit tarifimi vermek istiyorum. Başta çok karışık olduğu düşünüp ön yargılı olunsa da çok seviliyor bu tarif. Umarım sizde deneyip beğenirsiniz. Şimdi buyrun tavuklu nohutlu tirit tarifimin detaylarına.

Tavuklu Nohutlu Tirit İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 parça tavuk eti
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 tane hazır yufka
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • Toz kırmızı biber
  • 1 kase süzme yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz
  • Su

Tavuklu Nohutlu Tirit İçin Gerekli Malzemeler

  • Tavuğu tencereye alıp üzerine kaynamış su ve tuz ekliyoruz.
  • Tavuk haşlanırken yufkayı rulo halinde sıkıca sarıyoruz.
  • Sardığımız yufkayı birer parmak kalınlığında dilimliyoruz.
  • Her bir dilimi dik olacak şekilde fırın tepsisine diziyoruz.
  • 200 derece ısıtılmış fırında biraz pembeleşene kadar fırınlıyoruz.
  • Tavuğu bir tabağa alıp didikliyoruz.
  • Tavuğun suyuna 1 çay kaşığı salça, pul biber  ve nohutları ekliyoruz.
  • Fırınlanan yufkaları servis kabına diziyoruz.
  • Üzerine tavuk suyunu gezdiriyoruz.
  • Yufkaların üzerine önce nohutları sonra didiklediğimiz tavuğu serpiştiriyoruz.
  • Sarımsağı dövüp yoğurtla iyice karıştırdıktan sonra tavuğun üzerine gezdiriyoruz.
  • Tereyağında kızdırdığımız toz biberi yoğurdun üzerine gezdiriyoruz.
  • Afiyet olsun.

Share on Google Plus

YAZAR Flamingo Hobbys

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder