Pamuk Poğaça


Merhaba arkadaşlar bugün adı gibi pamuk olan bir poğaça tarifim var size. Halk arasında en ideal bulduğumuz poğaçalardan biridir o. Sünger görüntüsü ve damaklarda kalan tadıyla herkesin beğenisini alır. Özellikle kahvaltılarda ve çay saati menülerinde baş tacı olur. Yanına da güzel bir salata yaptığımız zaman tadına doyum olmaz ve yedikçe yiyesimiz gelir. Poğaça canavarı oğlum sayesinde pamuk poğaça benim vazgeçilmez tariflerim arasında yer alır. Genellikle sade yapmayı tercih etsem de ara ara patatesli, kıymalı veya peynirli yapıyorum. Her zaman söylediğim gibi iç malzeme tamamen size kalmış. Denemek isteyenler için yapması garantili pamuk poğaça tarifimi şuraya bırakıyorum.

Pamuk Poğaça İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1-2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yumurta (sarısı üzerine)
  • 1 paket yaş veya instant maya
  •  Aldığı kadar un ( 6-7 su bardağı)
  • İsteğe göre iç harcı
  • Üzeri için susam veya çörekotu

Pamuk Poğaça Nasıl Yapılır

  • Yoğurma kabına ilk olarak su, süt, maya ve şekeri alıp karıştırıyoruz.
  • 5 dakika sonra sıvıyağ, tuz ve yumurtanın akını ekleyip karıştırıyoruz.,
  • Eleyerek 6 su bardağı unu ilave edip yoğurmaya başlıyoruz.
  • Hamurun kıvamına göre un ilavesi yapıyoruz.
  • Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  • Hamurun üzerini örtüp yarım saat dinlendiriyoruz.
  • Dinlenen hamurdan parçalar koparıp bezeler yapıyoruz.
  • İsteğe göre bezleri açıp iç harç koyarak ikiye katlıyoruz.
  • Şekil verdiğimiz poğaçaları yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak diziyoruz.
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpiyoruz.
  • Yarım saat tepside mayalandırıyoruz.
  • 200 derece ısıtılmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
  • Pamuk poğaçalarımız hazır afiyet olsun.

Share on Google Plus

YAZAR Flamingo Hobbys

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder