Fırında Karnıyarık


Benim gibi patlıcan sevenlerin öncelikli tercihidir karnıyarık. Patlıcanın kıymayla olan uyumunu anlatmaya gerek yok zaten. Anlatılmaz yaşanır dermişim şimdi. Özellikle misafir menülerinin vazgeçilmezi olan karnıyarık çoğu kişi için zor gibi de görünse hiç de öyle değil aslında. Herkesin beğenisini alacak lezzetli bir karnıyarık pişirmek için öyle çok maharetli olmaya da gerek yok. Hele bir de karnıyarığı kızarmış seviyorsanız fırında yapmanızı öneriyorum. Karnıyarık için hangi malzemeler lazımmış, nasıl yapılırmış merek edenler için işte fırında karnıyarık tarifim.

Fırında Karnıyarık İçin Gerekli Malzemeler

  • 8 tane orta boy patlıcan
  • Kızartmak için sıvıyağ
İç Harcı İçin:
  • 1 tane soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 100-150 gr. kadar kıyma
  • Bir tutam maydanoz
  • Tuz 
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Sıvıyağ
  • 1 adet domates
  • 1 adet yeşil biber
Sosu İçin:
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • Su
Üzeri İçin:
  • Domates
  • Biber

Fırında Karnıyarık Nasıl Yapılır

  • Patlıcanları alacalı soyup ortalarından bıçakla çiziyoruz
  • Soyduğumuz patlıcanları tuzlu suya ıslıyoruz.
  • Suyunu süzüp iyice kuruttuğumuz patlıcanları kızgın yağda kızartıyoruz.
  • Kızaran patlıcanları havlu peçete üzerine koyup fazla yağını alıyoruz.
  • İç harcı için sıvıyağ koyduğumuz kıymayı ekleyip biraz kavuruyoruz.
  • Ardından yemeklik doğradığımız soğanı ekliyoruz.
  • Doğradığımız biber ve sarımsakla baharatları da ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
  • Son olarak soyup doğradığımız domatesi ve ince kıyılmış maydanozu ekliyoruz.
  • Hazırladığımız iç harçtan patlıcanların içlerine doldurup bir fırın kabına diziyoruz.
  • Üzerlerine birer dilim domates biber koyuyoruz.
  • Bir kasede salça, toz biber ve suyu çırpıp sosu hazırlıyoruz.
  • Sosu da da üzerine gezdirdikten sonra 180 derece ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Yanında güzel bir pilavla servis ediyoruz.
  • Afiyet olsun.
Share on Google Plus

YAZAR Flamingo Hobbys

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder