Kısır


Yılların bıktıramadığı kısırla geldim bugün karşınıza. Turşu gördüğümüzde ah bir de yanında kısır olsa da yesek diyenlerdenseniz doğru yerdesiniz. Pamuk gibi açma veya poğaçalarınızın yanına tadına doyulmaz bir kısır yapmak istiyorsanız doğru yerdesiniz. Ben kısırı iki türlü yapıyorum. Birincisi hepinizin bildiği bulguru kaynar suyla ıslatıp şişirme yöntemi. İkincisi ise kaynar suyla ısladığımız bulguru bir de soğan ve salçayla kavurma yöntemi. Kavurma usulü kısırı ben ilk defa sevgili komşum Emine ablamda tattım ve çok sevdim. Çünkü daha tane tane ve daha kıtır oluyor. Benden söylemesi ama tabiki tercih sizin. Şimdi buyrun kısır tarifim ve detaylarına.

Kısır İçin Gerekli Malzemeler

  • 4 Türk kahvesi fincanı ince bulgur (kişi başı 1 fincan)
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 6 fincan kaynamış su
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 küçük domates
  • 1 küçük salatalık
  • 4-5  dal kıvırcık veya marul
  • 1 limonun suyu
  • Nar ekşisi
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Tuz
  • Sıvıyağ

Kısır Nasıl Yapılır

  • Derin bir kaba ince bulguru alıp üzerine kaynamış suyu döktükten sonra ağzını kapatıyoruz.
  • Diğer taraftan soğanı yemeklik doğrayıp sıvıyağda öldürüyoruz.
  • Ölen soğanın üzerine salçaları ekleyip kavuruyoruz.
  • Kısırın daha tane tane ve diri olmasını istiyorsanız bu karışımın üzerine suyunu çeken bulguru ekleyip biraz kavurabilirsiniz.
  • Diğer şekilde ise suyunu çeken bulgura salçalı soğanı ekleyip iyice karıştırıyoruz.
  • Bulgur oda sıcaklığına gelene kadar yeşilliklerimizi yıkayıp doğruyoruz.
  • Salatalık ve domatesi de küp küp doğruyoruz.
  • Bulgurun üzerine yeşillikleri, salatalık ve domatesi de ekleyip karıştırıyoruz.
  • Limonsuyu, nar ekşisi, pul biber ve tuzu da ilave edip iyice karıştırıyoruz.
  • İstediğimiz şekilde  servis edip afiyetle yiyoruz.
  • Kısırınızın yanına pamuk gibi açmalar yapmak isterseniz lütfen BURAYA tıklayın.

Share on Google Plus

YAZAR Flamingo Hobbys

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder