Limonata


Yaz geldiğinde en çok tercih edilen  içeçeklerden biridir limonata. Özellikle de pastane usulü limonatayı tercih ederiz değil mi? İşte bugün size tam da pastane limonatası lezzetinde bir limonata tarifim var. Ben bu tarifi yıllardır uyguladığım için buzluğumda mutlaka limon bulundurup,yaza stok yaparım. Eminim siz de denediğiniz de aynı şeyi yapacaksınız. Hem doğal hem de lezzetli olan bir limonataya sahip olmak varken neden marketlerde plastik şişede bekleyen hazırları tercih edelim ki? Şunu da unutmadan belirtmek istiyorum. İsterseniz limonların kabuklarının hiçbirini soymayabilirsiniz. O zaman hafif de olsa acımtrak bir tat olduğu için ben sadece bir limonu kabuklu bırakıyorum.  Hatta içerisine portakal eklenen bir tarifim daha var ama onu ayrı olarak paylaşmak istedim limonatanın orjinalini bozmamak için. Tabiki damak tadınıza göre buna siz karar vereceksiniz. Yıllar önce pastanesi olan bir amcamın verdiği tarifi merak edenler şimdi buyrun detaylara.

Limomata İçin Gerekli Malzemeler

  • 3 tane limon
  • 8 yemek kaşığı şeker
  • 8 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon tuzu
  • 1 dal taze nane

Limonata Nasıl Yapılır

  • Limonlarının ikisinin kabuğunu soyup birininkini soymadan buzlukta donduruyoruz.
  • Buzluktan çıkan limonları 10 dakika sonra 4er parçaya ayırıp rondoya koyuyoruz.
  • Üzerine şekeri ve limon tuzunu ekleyip rondodan geçiriyoruz.
  • Bu karışımı derin bir kaseye alıp üzerine suyu ve naneyi ekliyoruz.
  • 2-3 saat bu şekilde bekletiyoruz.
  • Daha sonra süzgeçten geçirip bir sürahiye alıyoruz.
  • Afiyet olsun.
  • Muhallebili Kadayıf Tarifim için BURAYI
  • Biber Soslu Tavuk Tarifim için BURAYI
  • Lokmacık KurabiyelerTarifim için BURAYI tıklayın.


Share on Google Plus

YAZAR Flamingo Hobbys

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder