Yalancı Su Böreği


Su böreğini herkes bilir de yalancısını da yeni duyduk dediğinizi duyar gibiyim. Neden yalancı onu en baştan söyleyim size hazır yufka kullanıyoruz ve yufkayı haşlamıyoruz. Ama tamamen olmasa da ona yakın bir lezzete sahip oluyoruz. Hazırladığımız sosu bolca sürdüğümüz için içi yumuşacık oluyor. Özellikle acil durumlar için çok pratik ve lezzetli böreklerden bir tanesi. İlla su böreği yapmayı bilmenize gerek yok yani böylece de nefsinizi köreltebilirsiniz. yiyen ve deneyenlerde tam not alan yalancı su böreği tarifimi merak edenler lütfen detaylara buyrun.

Yalancı Su Böreği İçin Gerekli Malzemeler

  • 5 adet hazır yufka
Sosu İçin:
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 3 yumurta (birinin sarısı üzerine)
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu
İç harcı İçin:
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 kase lor peyniri veya beyaz peynir
Üzeri için:
  • 1 yumurta sarısı
  • Susam

Yalancı Su Böreği Nasıl Yapılır

  • Öncelikle  bir kaseye sos için gerekli olan süt, yoğurt, yumurta, sıvıyağ ve kabartma tozunu koyup iyice çırpıyoruz.
  • Bir yumurtanın sarısını üzeri için ayırıyoruz.
  • Ben resimlerde gördüğünüz tepsi için 5 adet yufka kullanıyorum ama siz daha kalın tercih ederseniz 1 yufka daha ekleyebilirsiniz.
  • Bir kaseye de peyniri ve ince kıydığımız maydanozu alıp karıştırıyoruz.
  • Tabanını yağladığımız fırın tepsisine birinci yufkayı kenarları dışarı sarkacak şekilde serip üzerine sostan sürüyoruz.
  • Üzerine ikinci yufkayı büzdürerek serip sosluyoruz.
  • Üçüncü yufkayı büzdürerek serip önce sostan sürüyoruz, sonra iç harcımızın yarısını serpiyoruz.
  • Dördüncü yufkamızı büzdürerek serip üzerini sosladıktan sonra iç harcımızın diğer yarısını serpiyoruz.
  • Beşinci yani son yufkamızı orta kısma büzdürerek seriyoruz.
  • İlk yufkamızın dışarı sarkan kenarlarını en üst kata örtüyoruz.
  • Dilimlediğimiz böreğimizin üzerine artan harcı sürüyoruz.
  • Son olarak üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpiyoruz.
  • 200 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Pişen böreği dilimlere ayırıp servis ediyoruz.
  • Afiyet olsun.
  • Kızarmış Patates Salatası Tarifim için BURAYI
  • Şeritli Açma Tarifim için BURAYI
  • Laz Böreği Tarifim için BURAYI tıklayın.

Share on Google Plus

YAZAR Flamingo Hobbys

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder