Mahlepli Sulu Kek


Hep deriz ya keke ne koyarsak, ne şekil verirsek ona bürünür ve onun lezzetini alır diye. İşte bugün içinde su ve mahlep aroması barındıran bir kek tarifim var. Suyun farkı kekin daha puf puf oluşu ve daha çabuk pişmesi. Mahlep deyince aklımıza ilk olarak tuzlular gelir ama keke de harika bir tat veriyor. Hiç tereddüt etmeden deneyebilirsiniz. Tabi farklı aromalarla da bu tarifi ayrı lezzetlere büründürebilirsiniz. Ben bugün damla çikolata kullandım size de tavsiye ederim. Şimdi buyrun puf puf kabaran ve lezzeti garantili mahlepli sulu kekimin tarifine.

Mahlepli Sulu Kek İçin Gerekli Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay bardağı damla çikolata
  • 2 su bardağı un

Mahlepli Sulu Kek Nasıl Yapılır

  • Çırpma kabına yumurtalar ve şekeri alıp, şeker eriyene kadar çırpıyoruz.
  • Sıvıyağ, mahlep ve suyu ekleyip karıştırıyoruz.
  • Un ve kabartma tozunu eleyerek ilave ettikten sonra iyice çırpıyoruz.
  • Yağladığımız küçük boy borcama hamuru döküyoruz.
  • Pürüzsüz kabarması için borcamı iki defa tezgaha vuruyoruz.
  • Üzerine toz şeker ve damla çikolata serpiyoruz.
  • 180 derece ısıtılmış fırında pişmeye bırakıyoruz.
  • Fırından çıkıp soğuyan kekimizin üzerine isteğe göre pudra şekeri eliyoruz.
  • Afiyet olsun.
  • Kremalı Tavuk Tarifim için BURAYI
  • Kaşarlı Simit Poğaça tarifim için BURAYI
  • Mercimek Köftesi tarifim için BURAYI
Share on Google Plus

YAZAR Flamingo Hobbys

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder