Orman Kebabı


Merhaba arkadaşlar bugün size buram buram Anadolu kokan bir ana yemek tarifim var.  Yıllardır popülerliğinden birşey kaybetmeyen bu yemeğimizin adı orman kebabı. Orman kebabının tarihi Osmanlı'ya dayanır ama Bolu'ya has bir yemektir. Geçmişi yıllara dayanan ve genellikle lokantalarda karşımıza çıkan bu yemek aslında her evde kolaylıkla hazırlanan bir yemektir. Zaten çeşit çeşit et yemekleri yapan bir toplumuz. Orman kebabının farkı ise içerisinde içerisinde bol miktarda bezelye, patates ve havuç bulunmasıdır. İlk defa deneyecekler için tüm detaylarıyla orman kebabı tarifimi şuraya bırakıyorum.

Orman Kebabı İçin Gerekli Malzemeler

  • Yarım kilo kuşbaşı et
  • 2 adet patates
  • 2 adet havuç
  • 1 domates
  • 1 soğan
  • 1 yeşil biber
  • 1 kase bezelye
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 4 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kaynamış su

Orman Kebabı Nasıl Yapılır

  • Öncelikle etleri kuşbaşı doğrayıp sıvıyağ koyduğumuz tencerede suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Düdüklü tencerede kullanabilirsiniz.
  • Soğanı yemeklik doğrayıp ete ekliyoruz.
  • Patates ve havuçları küp küp doğrayıp ekliyoruz.
  • Doğradığımız biberi de ekleyip hepsini iyice soteliyoruz.
  • Bu esnada tereyağını ve küp küp doğradığımız domatesi de ekliyoruz.
  • Salçaları da ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
  • Bezelye, tuz, karabiber, pul biber ve üzerini örtecek kadar kaynar suyu ekleyip yemeğimizi pişmeye bırakıyoruz.
  • Kaynamaya başladığında ocağın altını kısıp tencereyi kapatıyoruz.
  • Kısık ateşte pişiriyoruz.
  • Afiyet olsun.
  • Pastane Kurabiyesi Tarifim için BURAYI
  • Patlıcan Salatası Tarifim için BURAYI
  • Ispanaklı Börek Tarifim için BURAYI tıklayın.
Share on Google Plus

YAZAR Flamingo Hobbys

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder