Pastane Kurabiyesi


Çay, kahve kurabiyesiz olmaz, hatta şöyle ağızda dağılan bi pastane kurabiyesi olsa da yesek diyenler tam da size göre bir tarifim var bugün. Hem gözünüze, hem damağınıza hem de midenize hitap edecek bir pastane kurabiyesi tarifi bu. Puf puf ağızda dağılan bir kurabiyeyi çikolatayla taçlandırıp süslüyoruz. Ortaya enfes bir kurabiye çıkıyor.  Merak edip bir an önce denemek isteyenler şimdi buyrun pastane kurabiyesi tarifim ve detaylarına.

Pastane Kurabiyesi İçin Gerekli Malzemeler

  • 125 gr. vitayağı veya tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 fincan sıvıyağ
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilin
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı mısır nişastası
  • Aldığı kadar un ( 3 su bardağı)
Üzeri İçin:
  • 80gr. çikolata
  • Hindistan cevizi
  • Antep fıstığı
  • İnci çikolata

Pastane Kurabiyesi Nasıl Yapılır

  • Vitayağı, sıvıyağ, pudra şekeri, yumurta,mısır nişastasını yoğurma kabına alıp yoğurmaya başlıyoruz.
  • 2 su bardağı unu, kabartma tozu ve vanilini eleyerek ilave ettikten sonra yoğurmaya devam ediyoruz.
  • Kalan 1 su bardağı unu da kontrollü olarak ilave ediyoruz.
  • Hamurumuz ele yapışmayan bir kıvam aldığında yoğurma işlemine son veriyoruz.
  • Sıra geldi şekil verme işlemine.
  • Krema torbasının içine hamuru dolduruyoruz.
  • Başlığı dik tutarak azar azar içerisindeki hamuru sıkıp ortasına bastırıyoruz.
  • Her bir kurabiye için aynı işlemi uyguluyoruz.
  • Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine kurabiyelerimizi diziyoruz.
  • 180 derece ısıtılmış fırında üzerleri pembeleşmeye başlayıncaya kadar pişiriyoruz.
  • Çikolatayı benmari usulü eritiyoruz.
  • Pişip soğuyan kurabiyelerin orta kısmına birer çay kaşığı çikolata koyup üzerlerine hindistan cevizi, inci çikolata veya antep fıstığı serpiyoruz.
  • Çikolatalar donunca afiyetle yiyoruz.
  • KOKOŞ KURABİYE tarifim için lütfen BURAYA tıklayın.

Share on Google Plus

YAZAR Flamingo Hobbys

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder