Haydari


Haydari, süzme yoğurt, beyaz peynir ve sarımsağın bir araya gelip naneyle tatlandığı bir meze çeşididir. Oldukça pratik ve lezzetli meze tariflerinden biridir. Genellikle restorantlarda karşılaşırız onunla ama evde yapması da çok kolay olan tariflerden biridir. Malzemeleri zaten her zaman her evde bulunan malzemeler olduğu için istediğiniz zaman yapmanız da mümkün. Yoğurdun içine giren peynirin sebebini soranlar çok oluyor. O yüzden unutmadan belirteyim kullandığımız peynir mezemizin kıvamını ve tadını arttıracaktır. Şimdi buyrun  en pratik ve en sevilen mezelerden biri olan haydari tarifime.

Haydari İçin Gerekli Malzemeler

  • 7 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 diş sarımsak
  • 5-6 yaprak taze nane
  • 2-3 yemek kaşığı ezilmiş beyaz peynir
  • Tuz
  • İsteğe göre iri çekilmiş ceviziçi

Haydari Nasıl Yapılır

  • Öncelikle bir cezvede tereyağını eritip üzerine kuru naneyi ekliyoruz.
  • Derin bir kaseye yoğurdu alıyoruz.
  • Sarımsağı dövüp ekliyoruz.
  • Peyniri iyice ezip ekliyoruz.
  • Peynir tuzluysa tuz atmıyoruz.
  • yeşil nanenin yapraklarını ince ince doğrayıp ekliyoruz.
  • Soğuyan naneli tereyağını da ekleyip iyice karıştırıyoruz.
  • Pürüzsüz bir kıvam alması için blendırdan geçiriyoruz.
  • Kıvam alan haydarimizi servis tabağına alıp üzerini süslüyoruz.
  • Afiyet olsun.
  • Havuç Tarator tarifim için BURAYI 
  • Haşhaşlı Tarak Poğaça tarifim için BURAYI
  • Kremalı İncirli Kek tarifim için BURAYI tıklayın.
Share on Google Plus

YAZAR Flamingo Hobbys

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder