Tiramisu


Tiramisu, orjinalinde kedi dili bisküviyle yapılan bir İtalyan tatlısıdır. Ama ben genellikle kakaolu kekle yapmayı tercih edenlerdenim. Ben kekini daima kendim yapıyorum ama siz isterseniz, vaktiniz de kısıtlıysa hazır tiramisu keki kullanabilirsiniz. Kısa süre önce haber veren misafirlerinize de kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Labneli kremaları çok seven biri olarak  tiramisuyu çok severek yapıp yiyenlerdenim ben de. Hem pratik, hem lezzetli hem de doyumluk. Yıllardır bana sorun yaşatmayan ve deneyen herkesin memnun kaldığı tarifimi merak edenler lütfen detaylara buyrun.

Tiramisu İçin Gerekli Malzemeler

Keki İçin:
  • 3 yumurta 
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1çay bardağı ılık su
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • Aldığı kadar un (1,5 su bardağı)
Keki Islatmak İçin:
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • 1 paket 3ü 1 aradan nescafe
Kreması İçin:
  • 3,5 subardağı süt
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 2,5 yemek kaşığı un
  • 2,5 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket labne peyniri
Üzeri İçin:
  • Kakao

Tiramisu Nasıl Hazırlanır

  • Öncelikle keki için çırpma kabına yumurta ve şekeri alıp, şeker eriyene kadar çırpıyoruz.
  • Su ve kakaoyu ekleyip karıştırıyoruz.
  • Un, kabartma tozu ve vanilini eleyerek ekliyoruz.
  • Hamur pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpıyoruz.
  • Altına yağlı kağıt serdiğimiz küçük boy yuvarlak borcam veya kelepçeli kalıba hamuru döküyoruz.
  • 180 derece ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
  • Pişip soğuyan keki iki ayrı kek olacak şekilde ortadan ikiye kesiyoruz.
  • Sıcak suda nescafeyi eritiyoruz ve ılıyınca iki ayrı keki de eşit şekilde ıslatıyoruz.
  • Kremamız için bir tencereye süt, yumurta,şeker,un ve nişastayı alıp sürekli karıştırarak pişiriyoruz.
  • Ocaktan aldığımız kremaya labneyi ve vanilini ekleyip, pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpıyoruz.
  • Kekin tabanını servis kabına alıp üzerine kremanın yarısını döküyoruz.
  • Eşit şekilde yaydığımız kremanın üzerine ikinci kekimizi koyup üzerine kremanın kalan yarısını döküyoruz.
  • Eşit şekilde yaydığımız kremanın üzerine kakao eliyoruz.
  • Hazır olan tiramisumuzu en az 1-2 saat dinlendirdikten sonra dilimleyip servis ediyoruz.
  • Afiyet olsun.
  • Ağlayan Kek tarifimi de denemk isterseniz lütfen BURAYA tıklayın.
Share on Google Plus

YAZAR Flamingo Hobbys

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder