Uzun süredir merak edip yapmak istediğim bir kurabiyedir leblebili kurabiye. Sevgili arkadaşım Pınar ondan o kadar çok övgüyle bahsetti ki ben de aklımın bir kenarına not aldım. Sonunda yapıp tatmak da nasip oldu. Leblebileri robottan çekince bir an çocukluğum geldi aklıma. Ne de bayıla bayıla yerdim leblebi tozunu. Eminim aynı duyguları siz de hissedeceksiniz. İşte o leblebi tozu kurabiyelerimize ayrı bir aroma ve un kurabiyesi hazzı veriyor. Unutmadan söyleyim bu tarif özellikle Çorum'luların meşhur tarifiymiş duymadık demeyin. Kurabiye sevenler ve farklı lezzetler arayanlar haydi buyrun leblebili kurabiyemin tarifine.
Leblebili Kurabiye İçin Gerekli Malzemeler
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 2 su bardağı leblebi tozu
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilin
- Aldığı kadar un (1-2 su bardağı kadar)
Üzeri İçin:
- Leblebi
Leblebili Kurabiye Nasıl Yapılır
- Sıvıyağ, leblebi tozu,vanilin, pudra şekeri ve bir su bardağı unu yoğurma kabına alıp yoğurmaya başlıyoruz.
- Hamurun kıvamına göre un ilavesi yaparak yoğurmaya devam ediyoruz.
- Ele yapışmayan bir hamur elde edince şekil vermeye başlıyoruz.
- Hamurdan parçalar koparıp yuvarlıyoruz.
- Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine aralıklı olarak diziyoruz.
- Üzerlerine birer tane leblebi yerleştiriyoruz.
- 180 derece ısıtılmış fırında üzerleri pembeleşene kadar pişiriyoruz.
- Soğuyan leblebili kurabiyelerimizi afiyetle yiyoruz.
- Farklı kurabiye tarifleri arıyorsanız KIBRIS KURABİYESİ tarifim için lütfen BURAYA tıklayın.
0 yorum :
Yorum Gönder