Tavuk göğsünü pek sevmeyip tüketmeyenler için harika bir tarifim var bugün. Patates, havuç ve isteğe göre sebzeleri küp küp doğrayıp önden biraz kızartıyoruz,sonra da hepsini kremayla buluşturup fırına veriyoruz. Son olarak da kaşar peyniriyle taçlandırıyoruz. Bu tarif tavuk göğsünü yavan bulanlara bile tavuk göğsünü sevdiriyor. Çünkü krema onu yumuşak tutup lezzetlendiriyor. Eğer siz de tadıp denemediyseniz çok geç kalmayın diyorum ve şuracığa kremalı tavuk tarifimi bırakıyorum.
Kremalı Tavuk İçin Gerekli Malzemeler
- 1 parça tavuk göğsü
- 3 orta boy patates
- 3 orta boy havuç
- 1 adet kabak (isteğe bağlı)
- 1 kutu sıvı krema
- 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
- Tuz
- Karabiber
Kremalı Tavuk Nasıl Yapılır
- Patatesleri ve havuçları kabuklarını soyup küp küp doğruyoruz.
- Bunları yağda biraz kızartıp borcama alıyoruz.
- Tavuk göğsünü de küp küp doğrayıp kızartıyoruz.
- Kızaran tavuk, patates ve havuçların üzerine sıvı kremayı döküyoruz.
- Tuz ve karabiber ekleyip iyice karıştırıyoruz.
- 2oo derece ısıtılmış fırında pişmeye bırakıyoruz.
- Pişince üzerine rendelenmiş kaşar serpip tekrar fırına veriyoruz.
- Kaşar eriyince fırından alıyoruz.
- Afiyet olsun
- Kremalı İncirli Kek tarifim için BURAYI
- Fellah Köftesi tarifim için BURAYI
- Leblebili Kurabiye tarifim için BURAYI tıklayın.
0 yorum :
Yorum Gönder