Kremalı İncirli Kek


Başta ön yargıyla yaklaşılıp tadınca çok sevilin tariflerden biridir kremalı incirli kek.  Üzerine dökülen nescafeli şerbet negatif bir düşünce uyandırsa da bu tatlıya esas tadı veren kesinlikle o şerbet. O yüzden en başta bunu belirtmek istedim. Kekin içinde süt veya yoğurt bulunmaması da en sık sorulan sorulardan biri. Evet kek de ne süt var ne de yoğurt oldukça az malzemeyle puf puf bir keke sahip oluyoruz. Hiç korkmadan en değerli misafirlerinize yapıp ikram edin. Eminim sonuç hem sizi hem de misafirlerinizi çok mutlu edecek. İçeriği açısından da besleyici olan bu keki çocuklarınıza da gönül rahatlığıyla tükettirebilirsiniz. Ceviz ve kuru incir tüketmeyen çocuklar bu sayede tüketmiş oluyor. Tarifimi merak edip denemek isteyenler buyrun şimdi detaylara.

Kremalı İncirli Kek İçin Gerekli Malzemeler

Keki İçin:
  • 6 adet kuru incir
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 su bardağı iri çekilmiş ceviziçi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • Aldığı kadar un
Şerbeti İçin:
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı nescafe
  • 1 yemek kaşığı şeker
Kreması İçin:
  • 4 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 paket sade toz krem şanti
Üzeri İçin:
  • Ceviziçi
  • Hindistan cevizi

Kremalı İncirli Kek Nasıl Yapılır

  • Öncelikle kuru incirleri küp küp doğrayıp 15 dakika ılık suda bekletiyoruz.
  • Çırpma kabına yumurtalar ve şekeri alıp şeker eriyene kadar çırpıyoruz.
  • Sıvıyağ ve ceviziçini ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
  • Un, kabartma tozu ve vanilini eleyerek ekliyoruz.
  • Son olarak incirleri ekleyip karıştırdıktan sonra hamurumuzu yağlanmış yuvarlak borcama döküyoruz.
  • 180 derece ısıtılmış fırında kekimizi pişmeye bırakıyoruz.
  • Bir kaseye ılık su, nescafe ve şekeri alıp şerbetimizi hazırlıyoruz.
  • Kek fırından çıktıktan 10 dakika sonra üzerine eşit şekilde şerbeti döküyoruz.
  • Kreması için süt, şeker, nişasta ve unu bir tencereye alıyoruz.
  • Sürekli karıştırarak kıvam alıncaya kadar pişiriyoruz.
  • Ocaktan alınca krem şantiyi de ekleyip pürüzsüz kıvam alıncaya kadar çırpıyoruz.
  • Hazır olan kremayı kekimizin üzerine döküyoruz.
  • Üzerini ceviz ve hindistan ceviziyle süslüyoruz.
  • 2-3 saat dinlendirdikten sonra dilimleyip servis ediyoruz.
  • Afiyet olsun.
  • Sakız Tatlısı tarifim için BURAYA tıklayın.

Share on Google Plus

YAZAR Flamingo Hobbys

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder