Zeytinyağlı Bakla


Zeytinyağlıların en sevilenlerinden biridir bakla. Kimi onu sıcak sıcak yemeyi sevse de ben dinlenmiş halini tercih edenlerdenim. Çocukluğumda ön yargılı davranıp yemediğim baklayı bana sevdiren şehir Muğla oldu. Canım komşularım bana öyle ballandıra ballandıra anlattılar ki baklayı soluğu pazarda aldım desem yalan olmaz. O gün bugündür de çok severek tüketirim. Gelin şimdi size Muğla usulü zeytinyağlı bakla tarifimi vereyim.

Zeytinyağlı Bakla İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tane soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 kilo taze bakla
  • Tuz
  • Pul biber
  • Kurutulmuş kırmızı biber
  • Yarım demet dereotu
  • Kaynar su
  • 2 tane küp şeker

Zeytinyağlı Bakla Nasıl Yapılır

  • Tencereye zeytin yağını alıp ocağı açıyoruz.
  • Soğanı yemeklik doğrayıp ekliyoruz.
  • Baklaları yıkayıp birer parmak kalınlığında doğruyoruz.
  • Eğer baklaları daha erken doğradıysanız mutlaka limonlu suyuda bekletin.
  • Soğanlar ölünce salça, sarımsak, kuru biber, tuz, pul biber ve baklaları ekleyip iyice kavuruyoruz.
  • Üzerini örtecek kadar kaynar su ve küp şekerleri ekleyip pişmeye bırakıyoruz.
  • Daha çabuk pişmesi için düdüklü tencerede pişirebilirsiniz.
  • Pişen zeytinyağlı baklamıza yıkayıp doğradığımız dereotunu ekleyip karıştırıyoruz.
  • İsteğe göre yoğurtla servis edip üzerine dereotu serpiyoruz.
  • Afiyet olsun.

Share on Google Plus

YAZAR Flamingo Hobbys

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder