Madımak Yemeği


Madımak, özellikle İç Anadolu yöresinde otsu bir bitkidir. Çiğ olarak tüketilebildiği gibi, yemek, çorba, mıhlama, börek ve cacık olarak da tüketilir. Bahar geldiğinde annelerimiz toplanıp çayırlardan madımak toplamaya başlarlar. Hatta şehirden şehire tadının değiştiği de söylenir. Ayrıca son yıllarda pazarlarda da satılır. Madımak oldukça faydalı bitkiler arasında yer alır. İdrar söktürücü ve idrar arttırıcı özelliği vardır. Ayrıca halk arasında kan şekerini düşürdüğü de söylenir. Memleketten tazecik madımak gelirse mutlaka o gün bizde madımak yemeği pişer ve yoğurt eşliğinde doya doya yenilir. Aramızda mutlaka bilenler de bilmeyenler de vardır ama ben sizin için kendi ölçülerimle bir tarif hazırladım. Merak edip denemek isterseniz buyrun madımak yemeği tarifime.

Madımak Yemeği İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 soğan
  • Yarım kilo madımak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 fincan bulgur
  • Tuz
  • 1 diş sarımsak
  • Kaynar su
  • 4-5 yemek kaşığı sıvıyağ

Madımak Yemeği Nasıl Yapılır

  • Öncelikle madımakları ayıklayıp en az bir saat sirkeli suda bekletiyoruz.
  • Madımakları bir süzgece  alıp suyunun süzülmesini bekliyoruz.
  • Bir tencereye sıvıyağı alıp kızdırıyoruz.
  • Yemeklik doğradığımız soğanı ekleyip öldürüyoruz.
  • Soğan ölünce sarımsak ve salçayı ekleyip kavuruyoruz.
  • Madımak,  pul biber ve tuzunu ilave edip kavurmaya devam ediyoruz.
  • Üzerini örtecek kadar kaynamış su ekleyip pişmeye bırakıyoruz.
  • Pişen madımak yemeğimizi yoğurt eşliğinde afiyetle yiyoruz.

Share on Google Plus

YAZAR Flamingo Hobbys

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder