Islak Kek


Kakaolu ıslak kek sevenler buraya toplanın lütfen. Size lezzetli, puf puf ve bol soslu bir ıslak kek tarifim var. Üstelik size bildiğiniz bütün ıslak kek tariflerini unutturacak bir tarif bu. Çünkü sosu ayrılmıyor ve sonradan yapılıyor. Bu nedenle de çiğ yumurta sorunu ortadan kalkmış oluyor. Hazırlaması oldukça pratik, browni lezzetinde bir ıslak kek tercih edenlerdenseniz işte bu tarif tam da size göre. Çay keyiflerinize eşlik edecek bu tarifimi merak edenler için detayları buraya bırakıyorum. İster şimdi çayınız demlenene kadar deneyin ister not alıp daha sonra deneyin.

Islak Kek İçin Gerekli Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • Aldığı kadar un (1-1,5 su bardağı)
Sosu İçin:
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 dolu tatlı kaşığı kakao
  • 1 fincan şeker

Islak Kek Nasıl Yapılır

  • Çırpma kabına yumurta ve şekeri alıyoruz.
  • Şeker tamamen eriyene kadar bir çırpıcı yardımıyla çırpıyoruz.
  • Süt, sıvıyağ ve kakaoyu ekleyip tekrar çırpıyoruz.
  • 1 su bardağı un, kabartma tozu ve vanilini eleyerek ekliyoruz.
  • Hamur pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çırpmaya devam ediyoruz.
  • Hamurun kıvamına göre kontrollü olarak un ilavesi yapıyoruz.
  • Yağladığımız borcama hamurumuzu döküyoruz.
  • Kekimizin eşit kabarması için tezgaha birkaç kez borcamı vurup hava kabarcıkları çıkarıyoruz.
  • Kalın bir kek tercih ederseniz küçük boy, ince bir kek tercih ederseniz büyük boy borcam kullanın.
  • 180 derece ısıtılmış fırında kekimizi pişmeye bırakıyoruz.
  • Mümkün olduğunca fırının kapağını hiç açmıyoruz.
  • Bu sırada sosumuzu yapmaya başlıyoruz.
  • Bir cezveye veya küçük tencereye süt, sıvıyağ, süt, kakao ve şekeri koyup ocağa alıyoruz.
  • Şeker eriyene kadar karıştırarak pişiriyoruz.
  • Şeker eriyince ocaktan alıyoruz.
  • Fırından çıkıp ilk sıcağını atan kekimizin üzerine ılıyan sosumuzu eşit şekilde gezdiriyoruz.
  • Kekimiz biraz  dinlendikten sonra dilimlere ayırıp afiyetle yiyoruz.
Share on Google Plus

YAZAR Flamingo Hobbys

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder