Havuçlu Cevizli Kek


Çok severek yapıp, yediğimiz kış keklerinden biridir havuçlu cevizli kek. Adından da anlaşıldığı gibi çok besleyici bir kek bu. Özellikle çocuklarınıza bol bol yedirmeniz gereken keklerden biri. Her yiğidin kendine göre bir havuçlu kek yapma şekli vardır. İşte bu da benim havuçlu cevizli kek tarifim.

Havuçlu Cevizli Kek İçin Gerekli Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı rendelenmiş havuç
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 1 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
  • Aldığı kadar un (1,5-2 su bardağı kadar)

Havuçlu Cevizli Kek Nasıl Yapılır

  • Yumurtalar ve şekeri çırpma kabına alıp, şeker eriyene kadar çırpıyoruz.
  • Havuçları soyup rendeliyoruz.
  • Süt, sıvıyağ, havuç ve hindistan cevizini ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
  • Kabartma tozu, vanilin ve unu eleyerek ekliyoruz.
  • Son olarak iri çekilmiş cevizlerimizi una bulayarak hamurumuza ekliyoruz.
  • Bu unlama işlemi cevizlerin dibe çökmemesi için önemli bir noktadır.
  • Hamurumuz pürüzsüz bir kıvam alınca yağladığımız kek kalıbına döküyoruz.
  • 180 derece ısıtılmış fırında iyice kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Piştikten sonra üzerine isteğe göre pudra şekeri eliyoruz.
  • Soğuyan kekimizi dilimleyip servis ediyoruz.
  • Afiyet olsun.
Share on Google Plus

YAZAR Flamingo Hobbys

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder