Kaşarlı Simit Poğaça


Hem simit sevenlerin hem de poğaça sevenlerin gönlünü edecek bir poğaça tarifim var bugün size. Benim yıllardır çok severek yaptığım kaşarlı simit poğaçadan bahsediyorum. İçi yumuşacık ama dışı susam çıtırlığında bu tarifi eminim sizler de çok beğeneceksiniz. Çünkü yiyen herkes çok beğenip mutlaka tarifini istiyor bu kadar net söylüyorum. O yüzden şimdi vereceğim tarifimi not almayı unutmayın lütfen.

Kaşarlı Simit Poğaça İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 125 gr. oda sıcaklığında margarin
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • Aldığı kadar un ( 4,5-5 su bardağı kadar)
Üzeri İçin:
  • 4 yemek kaşığı pekmez
  • 4 yemek kaşığı su
  • Simitlik iri susam
İçi İçin:
  • Kaşar peyniri

Kaşarlı Simit Poğaça Nasıl Yapılır

  • Öncelikle yoğurma kabına süt, şeker ve mayayı alıp 5 dakika kadar karıştırarak ön maya işlemi uyguluyoruz.
  • Ardından margarin, yumurta,tuz ve 4,5 su bardağı un ekleyerek yoğurmaya başlıyoruz.
  • Hamurun kıvamına göre un ilavesi yapıyoruz.
  • Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edince üzerini örtü yarım saat dinlendiriyoruz.
  • Bir büyük kasede pekmez ve suyu karıştırıyoruz.
  • İsteğe göre susamları biraz kavurup geniş bir tabağa alıyoruz.
  • Dinlenen hamurumuzu önce bezelere ayırıyoruz.
  • Sonra her bir bezeyi elimizle açıp ortalarına kaşar yerleştiriyoruz.
  • Ağızlarını iyice kapattığımız poğaçalarımızı önce pekmezli suya sonra susama buluyoruz.
  • Hamurun tamamına aynı işlemi uyguluyoruz.
  • Bir bıçak yardımıyla poğaçalarımıza kesikler atıyoruz.
  • Şekil verdiğimiz kaşarlı simit poğaçalarımızı yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizip yarım saat mayalandırıyoruz.
  • 200 derece ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Soğuyan poğaçalarımızı afiyetle yiyoruz.
  • Poğaçalarınızın yanına farklı bir salata tarifi istiyorsanız NOHUT SALATASI tarifim için lütfen BURAYA tıklayın.

Share on Google Plus

YAZAR Flamingo Hobbys

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder