Cevizli Erişte


Yöresel lezzetlerimizden biridir erişte. Erişteyi bazen çorbalarda kullansak da bana göre en lezzetli hali terayağlı halidir. Tereyağı neye yakışmaz ki zaten? Üzerine iri çekilmiş ceviz de serpince tadına doyum olmaz. Hatta kuru köy peyniri varsa ondan da ekleyin derim. En doğalından ve en besleyicisinden cevizli erişteyi eminim çocuklarınız da çok sevecektir. Ev Makarnası (Erişte) tarifimi daha önce sizlerle paylaşmıştım. Eğer merak ederseniz BURAYA tıklayıp nefis erişteler hazırlayabilirsiniz. Şimdi buyrun cevizli erişte tarifimin detaylarına.

Cevizli Erişte İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 yemek tabağı erişte (2 kişi için)
  • Tuz
  • Sıcak su
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz
  • İsteğe göre köypeyniri

Cevizli Erişte Nasıl Yapılır

  • Tereyağını bir tencereye alıp eritiyoruz.
  • Üzerine erişteyi ekleyip rengi dönmeye başlayıncaya kadar kavuruyoruz.
  • Aynı pilavda olduğu gibi eriştelerin üzerini örtecek kadar sıcak su ekliyoruz.
  • Tuzunu ilave ediyoruz.
  • Kapağı kapalı şekilde kısık ateşte pişiriyoruz.
  • Servis tabaklarına aldığımız tereyağlı eriştemizin üzerine iri çekilmiş cevizi serpiyoruz.
  • Afiyet olsun.

Share on Google Plus

YAZAR Flamingo Hobbys

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder