Muhallebili Kadayıf


Benim en sevdiğim sütlü tatlılardan biri olan muhallebili kadayıftan bahsetmek istiyorum biraz. Bilenler çoktur ama aranızda mutlaka tatmayanlar da vardır. Tereyağda şekerle tatlanıp kavrulan kadayıflar cevizle buluşup tatlımızın alt ve üst katını oluşturuyor. Arasına ise harika bir muhallebi giriyor. Hele bir de dinlenince tadına doyum olmuyor. Çok sevilerek tüketilen ve yiyen herkesin ikinci dilimi istediği bu tatlıyı ben genellikle büyük boy dikdörtgen borcamda yapıyorum. Tarife başlamadan önce size bir ipucu vermek istiyorum. Benim birazdan yazacağım dikdörtgen borcam ölçüsünün yarısını kullandığınız zaman klasik yuvarlak borcama denk geliyor. Siz kişi sayısına göre tam veya yarım olarak ölçünüzü ayarlayabilirsiniz.

Muhallebili Kadayıf İçin Gerekli Malzemeler (Dikdörtgen Borcam Ölçüsü)

  • 800 gr. kadayıf
  • 5 yemek kaşığı tereyağı 
  • 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
  • 1 su bardağı şeker
Muhallebisi İçin:
  • 2 litre süt
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 2 fincan un
  • 2 fincan nişasta
  • 2 paket toz krem şanti
  • 2 paket vanilya

Muhallebili Kadayıf Nasıl Yapılır

  • Öncelikle kadayıfı bir süre buzlukta bekletiyoruz.
  • Donan kadayıfı ince ince kıyıyoruz.
  • Bir tavada erittiğimiz tereyağı ve şekerin üzerine kadayıfları ekliyoruz.
  • Sürekli karıştırarak kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Hazır olan kadayıfın yarısını dikdörtgen borcamın tabanına eşit şekilde döşüyoruz.
  • Muhallebisi için süt, şeker, un ve nişastayı bir tencereye alıyoruz.
  • Sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişiriyoruz.
  • Ocaktan aldığımız muhallebiye krem şantileri ve vanilyaları ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpıyoruz.
  • Bir kaşık yardımıyla tabanına kadayıf döşediğimiz borcama ara ara döküp eşit şekilde düzlüyoruz.
  • Üzerine ayırdığımız kadayıfı eşit şekilde serpip üzerini tamamen kapatıyoruz.
  • Tatlımız oda sıcaklığına gelince üzerini kapatıp buzdolabında 2-3 saat dinlendiriyoruz.
  • Dinlenen muhallebili kadayıfımızı dilimlere ayırıp servis ediyoruz.
  • Afiyet olsun.
  • İrmik Helvası tarifim için BURAYI
  • Arasında yine muhteşem bir muhallebi barındıran LAZ BÖREĞİ tarifimi de denemek isterseniz lütfen BURAYA tıklayın.

Share on Google Plus

YAZAR Flamingo Hobbys

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder