Labneli Bisküvili Tatlı


Pratik ve lezzetli bir tatlı tarifimle karşınızdayım bugün. Ben bu tatlıyı ilk olarak sosyal medya guruplarından birinde  görüp denedim. Labneyle lezzetini taçlandıran kreması ve üzerindeki çikolata sosu harika bir lezzet veriyor. Sonucunu çok beğendiğim için favorilerim arasında yer almayı başardı. Kalabalık menülerinizde veya acil gelen misafirlerinizde tercih edeceğiniz tatlı seçenekleriniz arasına hak kazanacak bir tariften bahsediyorum. Tadan veya deneyen herkesin beğenisini alan labneli bisküvili tatlının tarifini buraya bırakıyorum.

Labneli Bisküvili Tatlı İçin Gerekli Malzemeler

  • 2,5 paket petibör bisküvi
Kreması İçin:
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket labne peyniri (200 gr.)
Çikolata Sosu İçin:
  • 1 kutu krema
  • 160 gr. çikolata

Labneli Bisküvili Tatlı Nasıl Yapılır

  • Kremayı hazırlamak için bir tencereye süt, un ve nişastayı alıyoruz.
  • Sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişiriyoruz.
  • Ocaktan alınca labne ve vanilyayı ekleyip pürüzsüz kıvam alana kadar çırpıyoruz.
  • Büyük boy dikdörtgen borcamın tabanına bir sıra bisküvi diziyoruz.
  • Üzerine kremanın yarısını eşit şekilde döküyoruz.
  • Kremanın üzerine ikinci sıra bisküviyi diziyoruz.
  • Kremanın kalan kısmını da üzerine döküyoruz.
  • Sonra üçüncü sıra bisküviyi dizip soğumaya bırakıyoruz.
  • Diğer taraftan  kremayı ocakta kaynatıp içerisine çikolatayı ekliyoruz.
  • Çikolata tamamen eriyince ocaktan alıp oda sıcaklığına kadar karıştırıyoruz.
  • Oda sıcaklığına gelen çikolata sosumuzu son kat bisküvilerimizin üzerine döküyoruz.
  • 1-2 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra dilimleyip servis ediyoruz.
  • Afiyet olsun.
Share on Google Plus

YAZAR Flamingo Hobbys

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder