Pankek

Merhaba arkadaşlar hadi gelin bugün pankekle tanışalım bugün. Akıtma veya krep olarak bilinen hamur işinin tatlı ve biraz daha kalın halidir. O adeta kahvaltıların yıldızı haline gelmiştir. Genellikle tatlı olarak tercih edilse de peynir, zeytin, nutella, bal veya meyveyle tüketilir. Çocukların kahvaltı tercihleri arasında ön sıralarda yer alır ve hazırlanışı oldukça kolaydır. Temel malzemeleri un, yumurta, şeker, süt ve kabartma tozundan oluşmaktadır. Beni esas cezbeden ise pişerken ortalığa yaydığı vanilya kokusudur. Servis aşamasında ise çikolata, bal ve çeşitli meyvelerle taçlandırır kendini. Merak edip denemek isteyenler sizin için buraya pankek tarifimi bırakıyorum. İster not alın ister hemen kalkıp yapın.

Pankek İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • Aldığı kadar un (1-1,5 su bardağı)
Üzeri İçin:
  • Bal veya pudra şekeri
Pişirmek İçin:
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ

Pankek Nasıl Yapılır

  • Derin bir kaseye yumurta, süt, sıvıyağ ve şekeri alıp karıştırıyoruz.
  • Un, kabartma tozu, vanilini eleyerek ekliyoruz.
  • Bir kaşıkla çırpıyoruz
  • Hamur oldukça akışkan kıvamda olmalı.
  • Kızdırdığımız tavayı çok az sıvıyağ ile yağlıyoruz.
  • Ocağın altını kısıp tavaya ayrı ayrı yarım kepçe gelecek şekilde hamurlar döküyoruz.
  • Üzeri göz göz olana kadar pişirip bir spatula yardımıyla diğer tarafını çeviriyoruz.
  • Tavayı ara ara az miktarda yağlayarak hamurun tamamını bu şekilde pişiriyoruz.
  • Pişen pankekleri servis tabağına alıp üzerine bal veya pudra şekeri döküyoruz.
  • Afiyet olsun.

Share on Google Plus

YAZAR Flamingo Hobbys

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder