Kemik Suyu Mucizesi


Etten kat kat daha faydalı olan kemik suyu eklem dokusu ve pürüzsüz bir cilt için gerekli tüm bileşenleri  içeren bir besindir. Hazırlaması da oldukça kolay olduğu gibi bir de masrafsızdır. 1 kilo kemik suyu bize sadece 7 -8 liraya mal olur. Bu da oldukça uygun bir miktardir. Hazır bulyonlar çıktığından bu yana kemik suyu yapıp kullanan sayısı fazlasıyla düşmüştür ama eminim onun değerini bilip hala yapmaya devam edenler vardır. Ben özellikle oğluma hamile olduğumu öğrendiğim andan itibaren yoğunluk verdim kemik suyuna. Faydasını da oldukça gördüğümü rahatlıkla söyleyebilirim. O gün bugündür evimde buzluğumda kemik suyu eksik olmaz. Çünkü onun ne kadar değerli bir besin olduğunun farkındayım. Sonucunu ise b12 değerlerimize baktırdığımızda normalden de iyi olduğunu öğrendiğimizde görmüş olduk. Kemik suyu sadece faydalı deyip geçmez yetmez elbette. Yemeklerimize, çorbalarımızave pilavlarımıza harika bir lezzet verir. Ben zaten direkt olarak alıp için demiyorum onu hayatınızın yemeklerinizin bir köşesine yerleştirmekle başlayın işe.

Kemik Suyunun Faydaları

  • Hemen hemen bütün cilt kremlerinin içerisinde bulunan kolajenin kemik suyunun en etken maddesi olduğunu düşünürsek cilde olan faydasını anlamış oluruz. Tırnaklarımızı, saçlarımızı ve cildimizi besleyip onarma özelliğine sahiptir.
  • İçerdiği arginine sayesinde yara iyileşmesini, bağışıklığı, karaciğer hücre yenilenmesini sağlar.
  • Hafızayı güçlendirir ve antioksidan görevi görür.
  • İçerdiği jelatin sayesinde bağırsaklardaki prebiyotik sağlığını destekler.
  • İçerisinde bol miktarda kalsiyum ve magnezyum bulunur. Bu da vücudun asit tamponlamasına yarıyor.
  • Eklem sağlığımız için de içinde bol miktarda bulunan glucosamine son derece etkin rol oynuyor.  Belki bilirsiniz belli yaştan sonra diz kapağındaki sıvı kaybı için doktorlar glucosamine tabletleri verirler. İşte buna ihtiyaç duymamak için bol bol kemik suyu tüketelim.
  • Kaynattığımız kemiklerdeki fosfor, kalsiyum ve magnezyum kemiklerimizi güçlendirmek için en gerekli minerellerdendir.
  • Düzenli tüketilen kemik suyu vücuda enerji verir ve uzun süre tok tutar. Bu da diyet yapanlar için önemli  bir husustur.
  • Özellikle çocukların gelişim dönemlerine son derece önemli bir rol oynar.

Kemik Suyu Nasıl Hazırlanır

  • Öncelikle kasaptan  küçükbaş veya büyükbaş hayvanların eklem yerlerinden ve ilikli kemiklerinden alıyoruz.
  • Kemikleri iyice yıkadıktan sonra büyük bir tencereye alıyoruz.
  • İçine isteğe göre havuç, soğan, sarımsak, karabiber, tuz ve patates atıyoruz. Buzluğa attığım zamanlarda ben genellikle sade tercih ediyorum.
  • 2 yemek kaşığı kadar sirke eklersek kemiklerdeki minerallerin tamamen suya geçmesini sağlamış oluruz.
  • Üzerini örtecek kadar içme suyu ekliyoruz ve kaynamaya bırakıyoruz.
  • Önce yüksek ateşte kaynatıyoruz daha sonra ocağın altını kısıp kısık ateşte yavaş yavaş kaynatıyoruz. Kemik suyu hazırlarken kısık ateşte uzun süre pişmesi en makbul olanıdır. Acele edip yüksek ateşte kaynatırsak kemik suyunun kolajen yapısını bozmuş oluruz.
  • Bu şekilde ortalama 10 saat pişiriyoruz.
  • Piştikten sonra kemik suyumuzu süzüp  ister konserve yapıyoruz ister  saklama kapları veya karton bardaklarda buzluğa atıyoruz.
  • Bunun için buzluk poşetleri de var ama açık söylemek gerekirse ben onlardan memnun kalmadım.
  • Kemik suyu buzdolabında 4 gün buzlukta 3 ay durabilir.
  • Dilediğiniz zaman çıkarıp yemeklerinizde ve çorbalarınızda kullanabilirsiniz.
  • Tabi direkt olarak içmek de sizin tercihiniz.
  • Bu güzel ve faydalı besini herkesin tüketmesi dileğiyle hoşçakalın.
Share on Google Plus

YAZAR Flamingo Hobbys

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder