Nesquikli Pasta


Duyduk duymadık demeyin bugün size harika bir pasta tarifim var. Bu pasta önce gözümüzü sonra karnımızı doyuruyor. Kalorisi oldukça yüksek olsa da bu lezzeti tatmaya değer diye düşünüyorum. Nesquik aromasıyla buluşan pamuk gibi bir pandispanya önce kremayla, sonra da çikolata sosuyla buluşuyor ve ortaya bir lezzet şöleni çıkıyor. Üstelik krema ve çikolata sosu tamamen ev yapımı. Nesquikli pasta tazeyken ayrı dinlenince apayrı bir lezzete sahip oluyor. Benim en severek yaptığım pasta tariflerimden  biridir bu. Hatta son yaptığımda pasta sevmeyen bir misafirim yedi ve öve öve bitiremedi. Bana da mutlu olmak düştü tabi. Siz de kendinizi şımartmak veya misafirlerinizi mutlu etmek istiyorsanız nesquikli pasta tarifimi denemelisiniz. Şimdi buyrun tarifimin detaylarına.

Nesquikli Pasta İçin Gerekli Malzemeler

Keki İçin:
  • 3 yumurta
  • 1 fincan şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 fincan sıvıyağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 3 tatlı kaşığı nesquik
  • 1,5 su bardağı un
Muhallebisi İçin:
  • 2,5 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 fincan seker
  • 1 paket vanilin
Çikolata Sosu İçin:
  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 100 gr. çikolata


Nesquikli Pasta Nasıl Yapılır

  • Kek için çırpma kabına yumurtalar ve şekeri alıp çırpmaya başlıyoruz.
  • Şeker eriyince un haricindeki diğer malzemeleri ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
  • Unu da ekleyerek hamur pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpmaya devam ediyoruz.
  • Küçük boy yuvarlak borcama pişirme kağıdı serip hamuru döküyoruz.
  • Pürüzsüz olması için borcamı tezgaha vurup hava kabarcıkları çıkarıyoruz.
  • 180 derece ısıtılmış fırında kekimizi pişmeye bırakıyoruz.
  • Fırından çıkan kek soğuduktan sonra iki parçaya ayırıyoruz.
  • Muhallebi için vanilin haricindeki tüm malzemeleri bir tencereye alıyoruz.
  • Sürekli karıştırarak pişiriyoruz.
  • Ocaktan alınca vanilini ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.
  • Ilıyıncaya kadar kabuk tutmaması için ara ara karıştırıyoruz.
  • Kekin tabanını servis tabağına yerleştirip üzerine muhallebiyi eşit şekilde yayıyoruz.
  • Kekin diğer yarısını da üzerine kapatıyoruz.
  • Bir tencereye çikolata hariç  tüm sos malzemelerini alıyoruz.
  • Kaynayıp kıvam alana kadar sürekli karıştırıyoruz.
  • Ocaktan indirmeye yakın çikolatayı kırıp içine atıyoruz.
  • Çikolata eriyince ocaktan alıyoruz.
  • Kabuk tutmaması için oda sıcaklığına gelene kadar karıştırıyoruz.
  • Soğuyan çikolata sosunu pastamızın üzerine döküyoruz.
  • Nesquikli pastamızı en az 2-3 saat dinlendirdikten sonra servis ediyoruz.
  • Afiyet olsun.
  • Limonlu Alman Pastası Tarifimi de denemek isterseniz BURAYA tıklayabilirsiniz.


Share on Google Plus

YAZAR Flamingo Hobbys

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder