Paskalya Çöreği


Pastane lezzetlerini evinize taşıyan ben bugün de lezzeti garantili paskalya çöreği tarifimle geldim karşınıza. Paskalya çöreği Türk mutfağında oldukça sevilen yaygın çöreklerden biridir. Biz oğlumun tabiriyle örgü çörek diyoruz ona. Oğlumun sevdiği sayılı yiyeceklerden biri olduğu için adını da kendi koydu diyebilirim. Onun sayesinde ben de ustası oldum örgü çöreğin. Oğlum her istediğinde pastaneden almak yerine çabucak kendimiz yapıyoruz. Biraz sonra vereceğim ölçülerle büyük büyük 3 tane paskalya çöreği çıkıyor. Ben birini buzluğa atıp oğlum istediği zaman çıkarmayı tercih ediyorum. Dilerseniz siz de böyle yapabilirsiniz. Kahvaltılarınıza veya çay saatlerinize eşlik edecek muhteşem bir paskalya çöreği yapmak istiyorsanız buyrun tarifime.

Paskalya Çöreği İçin Gerekli Malzemeler

  • Yarım su bardağı ılık su
  • 1 paket instant maya
  • 1 su bardağı şeker
  • 7 yemek kaşığı erimiş tereyağı
  • Yarım su bardağı ılık süt
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilin
  • Bir çimdik tuz
  • İsteğe göre 1 portakal kabuğu rendesi
  • Aldığı kadar un (5-5.5 su bardağı)
Üzeri İçin:
  • 1 yumurta sarısı
  • File badem

Paskalya Nasıl Yapılır

  • Su ve sütü ılıtıyoruz.
  • Şeker ve mayayı ekleyip ön maya işlemi yapıyoruz.
  • Yoğurma kabına bu karışımı ve un haricindeki diğer malzemeleri ekleyip karıştırıyoruz.
  • 5 su bardağı unu eleyerek ekleyip yoğurmaya başlıyoruz.
  • Hamurun kıvamına göre azar azar un ilave ediyoruz.
  • Poğaça hamurundan biraz da katı kıvamlı ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
  • Hamurun üzerini örtüp yarım saat mayalandırıyoruz.
  • Mayalanan hamuru tekrar yoğuruyoruz.
  • Hamuru 3 eşit parçaya bölüyoruz.
  • O 3 parçanın her birini de 3 parçaya ayırıyoruz.
  • Ayırdığımız parçaları tezgahın üzerinde yuvarlayarak uç kısımları ince orta kısımları kalın olacak şekilde uzatıyoruz.
  • Sonra bu şeritlerle örgü örüyoruz.
  • Toplamda 3 tane paskalyamız oluyor.
  • Şekil verdiğimiz paskalyaları yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz.
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürüp file badem serpiyoruz.
  • Yarım saat de tepsi de mayalandırıyoruz.
  • 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Fırından çıkıp soğuyan paskalya çöreklerimizi dilimleyerek servis ediyoruz.
  • Afiyet olsun.

Share on Google Plus

YAZAR Flamingo Hobbys

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder