Ev Makarnası (Erişte)


Yıllardan beri vazgeçemediğimiz kış hazırlıklarından biridir ev makarnası diğer adıyla da erişte. Kimi zaman bol tereyağlı, kimi zaman peynirli kimi zaman ise çorbaların içinde çıkar karşımıza. Her ne şekilde olursa olsun Anadolu kokusu vardır, köy kokusu vardır onda. Bence her evde her daim bulunması gereken nimetlerden biri. Tamam zaman zaman hepimiz hazır makarnalar alıp tüketiyoruz ama hiç biri bol yumurtalı ev makarnasının yerini tutmuyor. Oldukça lezzetli ve besleyici bir ev makarnası yapmak istiyorsanız aşağıda bulunan ev makarnası tarifimi inceleyin lütfen.

Ev Makarnası İçin Gerekli Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 5 su bardağı un
  • 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • Tuz
  • Su (1 çay bardağı)

Ev Makarnası Nasıl Yapılır

  • Yoğurma kabına 4 su bardağı unu eleyerek dolduruyoruz.
  • Tuz,yumurta sıvıyağ ve suyu ekleyip  yoğurmaya başlıyoruz.
  • Kalan bir su bardağı unu da hamuru yoğurdukça azar azar ekliyoruz.
  • Katı kıvamda bir hamur elde ediyoruz.
  • Hamuru iki bezeye ayırıp üzerlerini örterek 15 dakika dinlendiriyoruz.
  • Altını unladığımız bir tabla da bezeyi açabildiğimiz kadar açıyoruz.
  • İstediğimiz kalanlığa gelince açma işlemine son veriyoruz.
  • İlk açtığımız bezeyi kenara alıp ikinci bezeyi de açıyoruz.
  • Bu sefer ikinciyi kenara alıp ilkini ikiye katlayıp iki parmak kalınlığında dilimlere ayırıyoruz.
  • Sonra bu dilimlerin birkaçını üst üste koyarak makarnamızı ince ince kesmeye başlıyoruz.
  • Hafif unladığımız makarnaları bir örtü veya bir tepsiye alıp kurumaya bırakıyoruz.
  • Hazır olan ev makarnamızı ister taze ister kuru olarak tüketebilirsiniz.
  • Afiyet olsun.

Share on Google Plus

YAZAR Flamingo Hobbys

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder