Mandalinalı Muhallebi


Sütlü tatlıların en bilindik ismidir muhallebi. Muhallebi deyip geçmeyelim lütfen içine ne eklersek onun rengine onun lezzetine bürünüyor. Muhallebinin en önemli püf noktası kıvamı ve pürüzsüz oluşudur. Bunun için de ocağa koyduğumuz andan itibaren sürekli karıştırmamız gerekiyor.

Bebekleriniz İçin İyi Bir Öğün

Bugün size mis kokulu mandalinalı muhallebi tarifi hazırladım. Başta çocuklar olmak üzere hepiniz çok seveceksiniz. Kıvamı, dokusu ve lezzeti harika oluyor. Özellikle soğuk tüketince lezzeti ikiye katlanıp dondurma mutluluğu yaşatıyor. Yapımına gelince oldukça pratik ve çok zahmetsiz. Bebeği ek besine geçen anneler için de çok iyi bir alternatif. Bebeğinize gönül rahatlığıyla hazırlayıp yedirebilirsiniz. Hele bir de elinizde doğal inek sütü varsa çok iyi olur. Gelelim mandalinalı muhallebi tarifimin detaylarına.

Mandalinalı Muhallebi İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 4 adet mandalinanın suyu
  • 2 adet mandalina kabuğu rendesi

Mandalinalı Muhallebi Nasıl Yapılır

  • Malzemelerin hepsini bir tencereye alıyoruz.
  • Çırpıcıyla sürekli karıştırarak pişmeye bırakıyoruz.
  • Kaynadıktan sonra ocağın altını kısıyoruz.
  • 5 dakika sonra ocaktan alıyoruz.
  • İlk sıcaklığı gidene kadar karıştırıyoruz.
  • Sonra kaselere dolduruyoruz.
  • İsteğe göre üzerlerini mandalina dilimleriyle süslüyoruz.
  • Oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırıp soğuk tüketiyoruz.
  • Afiyet olsun.
Share on Google Plus

YAZAR Flamingo Hobbys

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder