Mercimek Köftesi


Altın günlerinin  vazgeçilmez lezzetlerinden biri de hiç şüphesiz mercimek köftesidir. Büyük küçük herkesin çok sevdiği seçeneklerden biridir o. İnce bulgurla mercimeğin harmanlandığını ve üzerine salça, zeytinyağı,kavrulmuş soğan ve baharatlar eklendiğini düşünün. Ne kadar iştah açıcı değil mi?

Hem Besleyici Hem Doyumluk

Tek tek şekil verilmiş olması onu ne kadar zahmetli gibi göstermiş olsa da aksine hiç de öyle değil. Önemli olan mercimeğin suyunu doğru ayarlayıp kıvamını tutturmak. Suyu kesinlikle fazla olmamalı yoksa şekil vermeniz zorlaşır. Sonra kolayca köftelere şekil verebiliyoruz zaten. Çekmiş olduğum videoda bunu daha iyi anlayacaksınız. Her ne kadar salata türü olarak görülse de tam bir doyumluk lezzettir aslında. Oldukça besleyici olduğunu da inkar edemeyiz tabi. Mercimek köftesinin pratik oluşunun yanı sıra ikramının zahmetsiz oluşunu da çok seviyorum ben. Bol yeşillik ve ayranla muhteşem bir menü çıkarmaya yeter tek başına. Tarifimin detaylarına geçmeden önce  sizi mercimek köftesi videomu izlemeye davet ediyorum.


Mercimek Köftesi İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 2 su bardağı köftelik bulgur
  • 4-5 su bardağı sıcak su
  • 1 büyük kuru soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım demet maydanoz
  • 2-3 dal kıvırcık veya marul
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • 1 limonun suyu

Mercimek Köftesinin Yapım Aşamaları

  • Mercimeği bol suyla yıkayıp tencereye alıyoruz.
  • Üzerine suyu ekliyoruz ve pişmeye bırakıyoruz.
  • Mercimekler pişince üzerine bulguru ekleyip karıştırıyoruz.
  • Ocaktan alıp tencerenin kapağını kapatıyoruz.
  • Oda sıcaklığına gelene kadar bulgurun şişmesini bekliyoruz.
  • Diğer taraftan yemeklik doğradığımız soğanı sıvıyağda öldürüyoruz.
  • Üzerine salçaları ilave edip kavuruyoruz.
  • Bulgurlu mercimek karışımını ve kavrulan salçalı soğanı yoğurma kabına alıp biraz yoğuruyoruz.
  • Daha sonra ince kıyılmış yeşilliklerimizi, limon suyunu ve baharatları ekleyip tekrar yoğuruyoruz.
  • Yoğurma işlemi bitince şekil vermeye başlıyoruz.
  • Servis kabına marul yaprakları yerleştirip üzerine köftelerimizi dizdikten sonra servis ediyoruz.
  • Afiyet olsun.


Share on Google Plus

YAZAR Flamingo Hobbys

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder