Sac Kavurması


Özellikle kurban bayramlarında yapılan bir tariftir sac kavurması. Benim gibi sade et kavurmasını sevmeyenlerin öncelikli tercihidir. Sac kavurma belki en kolay yemeklerden biri gibi görünür ama dikkat edilmesi gereken hususlar vardır.

Lokum Gibi Bir Sac Kavurması İçin

Lokum gibi ve lezzetli bir sac kavurmaya sahip olmanın en önemli püf noktası etin pişme şekli ve süresidir. Et iyice sulanana kadar orta ateşte daha sonra kısık ateşte ağır ağır pişirmek gerekiyor. Tuzunu da önceden değil etimiz piştikten sonra eklemeye özen göstermeliyiz. Eğer vaktiniz kısıtlıysa etinizi önce düdüklüde pişirip sonra saca alabilirsiniz. Kullanacağımız malzemelerin tazeliği, pişme sırasına göre eklenmesi, pişirme süresi de ayrı bir noktadır. Etin kendi yağından da eklemek  lezzetine lezzet katar. Biz toplum olarak genelde göz kararı yaparız sac kavurmasını ama benim ortalama ölçülerim var tabi. Şimdi buyrun sac kavurması tarifimin detaylarına.

Sac Kavurması İçin Gerekli Malzemeler

  • 400 gram az yağlı dana veya kuzu eti
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2 adet domates
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kimyon 
  • Kekik

Sac Kavurması Nasıl Yapılır

  • Etimizi minik küpler halinde doğrayıp sıvıyağ koyduğumuz  sacımıza alıyoruz.
  • Etler iyice sulanana kadar orta ateşte daha sonra kısık ateşte ağır ağır pişmeye bırakıyoruz.
  • Etimiz pişince soyup doğradığımız soğanları ekleyip biraz soteliyoruz.
  • Ardından yıkayıp doğradığımız biberleri ilave edip karıştırdıktan sonra pişmeye bırakıyoruz.
  • Soyduğumuz domatesleri küp küp doğrayıp ekliyoruz.
  • Tereyağı, tuz ve baharatları ilave edip karıştırıyoruz. 
  • Yanına da isteğe göre pilav veya elma dilim patates hazırlayıp servis ediyoruz.
  • Sac kavurmamızı soğutmadan afiyetle yiyoruz.





Share on Google Plus

YAZAR Flamingo Hobbys

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder