Açma İçin Gerekli Malzemeler
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 2 yumurta (birinin sarısı üzerine)
- 1 paket yaş maya
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- Yarım su bardağı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un ( 6-7 su bardağı)
Arasına sürmek için:
- Eritilmiş margarin
Üzeri İçin:
- Susam
Açma Nasıl Yapılır
- Öncelikle bir kasede süt, şeker ve mayayı eriyene kadar karıştırıyoruz.
- Yoğurma kabına sıvıyağ, yumurta, tuz ve suyu alıp karıştırıyoruz.
- Mayalı karışımı da ilave ediyoruz.
- Elediğimiz unu da ekleyip yoğurmaya başlıyoruz.
- Mümkün olduğu kadar yumuşak ve hatta ele yapışacak kıvamda bir hamur yoğuruyoruz.
- Hamuru yarım saat mayalandırıyoruz.
- Mayalanan hamurun tamamını bezelere ayırıp üzerini örtüyoruz.
- Her bir bezeyi elimizle açıp üzerlerine erittiğimiz margarinden sürüyoruz.
- Sonra bu bezelerin tamamını rulo yapıyoruz.
- Son olarak her iki ruloyu biraz incelttikten sonra birbirine sarıp uçlarını birleştiriyoruz.
- Şekil verdiğimiz açmalarımızı altını yağladığımız fırın tepsisine diziyoruz.
- Yarım saat de tepsi de mayalandırıyoruz.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpiyoruz.
- 200 derece ısıtılmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
- Fırından çıkan açmalarımızı servis edip afiyetle yiyoruz.
0 yorum :
Yorum Gönder