Açma




Açma İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 2 yumurta (birinin sarısı üzerine)
  • 1 paket yaş maya
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un ( 6-7 su bardağı)
Arasına sürmek için:
  • Eritilmiş margarin
Üzeri İçin:
  • Susam

Açma Nasıl Yapılır

  • Öncelikle bir kasede süt, şeker ve mayayı eriyene kadar karıştırıyoruz.
  • Yoğurma kabına sıvıyağ, yumurta, tuz ve suyu alıp karıştırıyoruz.
  • Mayalı karışımı da ilave ediyoruz.
  • Elediğimiz unu da ekleyip yoğurmaya başlıyoruz.
  • Mümkün olduğu kadar yumuşak ve hatta ele yapışacak kıvamda bir hamur yoğuruyoruz.
  • Hamuru yarım saat mayalandırıyoruz.
  • Mayalanan hamurun tamamını bezelere ayırıp üzerini örtüyoruz.
  • Her bir bezeyi elimizle açıp üzerlerine erittiğimiz margarinden sürüyoruz.
  • Sonra bu bezelerin tamamını rulo yapıyoruz.
  • Son olarak her iki ruloyu biraz incelttikten sonra birbirine sarıp uçlarını birleştiriyoruz.
  • Şekil verdiğimiz açmalarımızı  altını yağladığımız fırın tepsisine diziyoruz.
  • Yarım saat de tepsi de mayalandırıyoruz.
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpiyoruz.
  • 200 derece ısıtılmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
  • Fırından çıkan açmalarımızı servis edip afiyetle yiyoruz.
Share on Google Plus

YAZAR Flamingo Hobbys

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder