Kokoş Kurabiye



Kurabiye sevenler hazır mısınız şirin mi şirin, süslü mü süslü, kokoş mu kokoş bir kurabiye tarifine? Kokoş kurabiye hamuru itibariyle klasik bir tarife sahip olsa da görüntüsü itibariyle dikkatleri üzerine toplamayı başarıyor. Özellikle de çocukların çok fazla ilgisini çekiyor. Bu yüzden de özel günler ve doğum günlerinde ilk tercihlerimiz arasında yer alıyor. Üstelik hazırlanışı da oldukça kolay ve pratik. Herkesin rahatlıkla hazırlayıp tarif defterine ekleyeceği bir seçenek. Siz de kokoş kurabiye tarifimi inceleyip denemek isterseniz buyrun detaylara.



Kokoş Kurabiye İçin Gerekli Malzemeler

  • 125 gr. tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 yumurta
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • Yarım çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • Aldığı kadar un ( ortalama 3 su bardağı)
Süslemesi İçin:
  • Hindistan cevizi
  • 80 gr. çikolata

Kokoş Kurabiye Nasıl Yapılır

  • Un haricindeki bütün malzemeleri yoğurma kabına alıyoruz.
  • Unu yavaş yavaş ekleyerek hamurumuzu yoğurmaya başlıyoruz.
  • Kulak memesi kıvamında ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
  • Hamuru bir merdane yardımıyla yarım cm. kalınlığında açıyoruz.
  • Kurabiye kalıplarıyla şekil verdikten sonra pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz.
  • 180 derece ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişiriyoruz.
  • Diğer taraftan bir kaseye koyduğumuzu çikolataları benmari usulü eritiyoruz.
  • Bir kaseye de hindistan cevizi dolduruyoruz.
  • Pişip soğuyan kurabiyelerin yarısını önce çikolataya sonra hindistan cevizine batırıp tekrar pişirme kağıdına diziyoruz.
  • Çikolatalar donunca afiyetle yiyoruz.
  • Deneyen herkesten tam not alan UN KURABİYESİ tarifimi de denemek isterseniz BURAYA tıklayın lütfen.

Share on Google Plus

YAZAR Flamingo Hobbys

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder